YENILENEN SKODA OCTAVIA MART’TA GELIYOR
22 Şubat 2017

Skoda, Türkiye dahil tüm dünyada en çok satan modeli konumundaki Octavia modelini kapsamlı bir şekilde yeniledi.
YENILENEN SKODA OCTAVIA MART’TA GELIYOR

İlk nesli 1996 yılında sunulduğundan bu yana 5 milyon adetten fazla satılan Skoda Octavia ve Octavia Combi, üçüncü neslinde gerek görsel gerekse de teknolojik olarak kapsamlı şekilde yenilendi. Octavia, alışılmışın dışında geniş iç mekanının yanı sıra artık üst sınıfta rastlanabilecek yüksek konfor ve güvenlik donanımları sunarak, orta sınıftaki yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

Kapsamlı tasarım yeniliklerinin bir parçası olarak Skoda Octavia ön kısmında geniş radyatör ızgarasının yanı sıra çift parçalı farlar, modele kendine özgü bir görünüm kazandırıyor

Elden geçirilen iç mekanda yüksek kaliteli malzemeler ve yeni donanımlarla farklı bir atmosfer yaratıldı. Göstergeler daha okunur ve belirgin bir hale getirildi. Ayrıca klima kontrol düğmeleri de görsel olarak yenilendi. Kapı içlerine, ambiyansın farklılaşması amacıyla isteğe bağlı alınabilen ışıklandırma seçenekleri eklendi. Donanım paketine bağlı olarak ekran büyüklüğü 6,5 ile 9,2 inç arasında değişen bilgi ve eğlence sistemi akıllı telefon desteği dahil çağın gereklerini yerine getiriyor.

Skoda Octava birçok özel donanımla fark yaratıyor. Tabanı, pet şişenin kapağını tek elle açabilmeye olanak tanıyacak şekilde tasarlanmış yeni şişe tutucu, ısıtmalı direksiyon simidi, arka koltuktakiler için iki USB girişi, ön koltukların sırtlıklarında bulunan açılabilir sehpalar ve kişiselleştirilebilen anahtar ve Octavia Combi’nin bagajında bulunan şarjlı fener da Octavia’da sunulan ayrıcalıklı donanımlardan bazıları.

Dinamik şasi kontrolü ve amortisör sertliği dahil yürüyen aksam ve sürüş destek sistemleri anlamında da iyileştirmeler yapılan Skoda Octavia, Türkiye’de ilk etapta 1,0 TSI 115 PS ve 1,4 TSI 150 PS benzinli ve mevcut modele göre beş beygir güçlenen 1,6 TDI 115 PS dizel motor seçenekleri ve aynı zamanda hem manuel hem de DSG otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.

Yorumlar