Yeni VW Touareg satışa sunuldu!
20 Kasım 2023

Yeni Touareg, Elegance ve R-Line olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle 15 Kasım’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuldu.
Yeni VW Touareg satışa sunuldu!
 

Volkswagen, Touareg modelinin üçüncü neslini kapsamlı iyileştirmelerle yeniledi: ön ve arka tasarım hatları keskinleştirildi, başta ekranlar olmak üzere teknoloji seviyesi yükseltildi, iç mekana üst seviye premium dokunuşlar yapıldı. Ön taraftaki yeni geliştirilen HD Matrix farlar, bagaj kapağı boyunca uzanan yatay LED ışık çizgisi ve animasyonlu  LED arka aydınlatma, Yeni Touareg’in en dikkat çekici özellikleri arasında. Yeni Touareg, Elegance ve R-Line olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle 15 Kasım’dan itibaren Türkiye’de satışa sunuldu.
 
Üçüncü nesli ile Volkswagen tarihindeki en önemli ürün ve teknoloji hamlesi olan ve bu anlamda bir kilometre taşı olarak Volkswagen'in premium sınıftaki iddiasını ortaya koyan Touareg, artık daha teknolojik ve daha konforlu. 
 
Yenilenen Touareg’in ilerici teknoloji seviyesi, üst düzey kaliteye sahip iç mekanı ve gücünü motor sporları geçmişinden alan üstün yol tutuşu ile Volkswagen markasının premium konumlandırmasını daha da güçlendirdiğini söyleyen Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, “Touareg ile gösterişi sevmeyen, premium deneyim yaşamak isteyen, mütevazı bir hedef kitleye ulaşmayı amaçlıyoruz.” dedi.  
 
Öncü model  ve Yeni aydınlatma sistemi 
Volkswagen, geleceğin teknolojilerini her zaman ilk olarak Touareg’de kullanmış, daha sonra bu stratejinin bir parçası olarak Touareg, diğer modellerin gelişmesine katkı sağlamıştır. Yeni Touareg'de de yine bu ürün stratejisinin yansımalarını görüyoruz. 
 
Yeni Touareg, dünyanın en iyi aydınlatma sistemlerinden biri olan HD Matrix farlarla pazara sunulan ilk Volkswagen modeli. 38.000'den fazla yüksek çözünürlüklü mikro LED pikselden oluşan matrix farlar yolu her zamankinden daha iyi aydınlattığı için sürücü ve yolculara en üst düzeyde konfor ve güvenlik sağlıyor. Bu HD Matrix aydınlatma sisteminin yakın zamanda diğer SUV modellere de aktarılması planlanıyor. 
 
Yeni IQ.LIGHT HD Matrix farların bir diğer avantajı da göz kamaştırmayan uzun farlar. Etkileşimli LED’ler karşıdan akan trafik ve öndeki araçlar için maskeleme alanının her zamankinden daha kontrollü olmasını sağlıyor, böylece uzun farlar sürekli açık bırakılabiliyor. Yeni Touareg, aracın içinde bulunduğu şeritlerin arasına interaktif bir ışık halısı yansıtıyor. Şerit takip asistanı ile birleşerek, karanlık ve otoyol çalışmalarının olduğu dar yollarda bile araç sürmek çok kolay bir hale geliyor.
 

Yorumlar