Yeni Volvo XC40 Recharge Twin Engine Türkiye'de!
19 Ocak 2022

Volvo XC40 Recharge’ı Türkiye ile buluşturdu.
Yeni Volvo XC40 Recharge Twin Engine Türkiye'de!

 

 

Volvo XC40 Recharge, 2025 yılına dek otomobil üretiminin yüzde 50'sinin tamamen elektrikli ve geri kalanın ise hibrit modellerden oluşmasını; 2030'a gelindiğinde ise satılan tüm otomobillerin tamamının elektrikli olmasını hedefleyen Volvo Cars’ın bu yöndeki önemli modellerinden birini oluşturuyor. XC40 Recharge, gelecekte üretilecek tam elektrikli Volvo'ların ilki olma özelliği taşıyor ve aynı zamanda Volvo Cars'ın 2025 yılına kadar otomobil başına CO2 ayak izini yüzde 40 azaltma hedefine doğru atılmış önemli bir adımı temsil ediyor. Gezegen için sürdürülebilir bir amaçla tasarlanan model, kentte sürüş için üretilmiş kompakt bir SUV. Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, Volvo XC40 Recharge için “Tamamen elektrikli otomobiller üreteceğimiz 2030 yılı ve bütün operasyonlarımız ile iklim nötr bir marka olacağımız 2040 yılı hedeflerimiz için emin adımlarla ilerleyişimize XC40 Recharge ile başlıyoruz” diyor.

Volvo’nun en popüler modellerinden biri olan ve “Avrupa'da Yılın Otomobili” ödülünü kazanan XC40 SUV'un tamamen elektrikli bir versiyonu olan XC40 Recharge, Volvo Cars’ın Kompakt Modüler Mimarisi (CMA) üzerinde üretiliyor. Tasarımdaki en önemli fark ön ızgara tasarımında kendini ortaya koyuyor. Otomobilin motoru soğutma ihtiyacı olmadığı için ön ızgara kapalı ve gövde renginde tasarlandı. Ayrıca XC40 Recharge dış tasarım elemanları, XC40 R-Design versiyonu ile aynı özellikleri taşıyor ve tavan siyah renkte tasarımıyla  geliyor. 

 

XC40 Recharge Google Android işletim sistemi ve Google Maps gibi uygulamalar, Pilot Assist sürücü destek sistemi, City Safety, BLIS, Cross Traffic Alert, şerit takip sistemi, ön ve arka park sensörleri, 360 derece kamera, Harman Kardon ses sistemi, elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu, ısıtmalı koltuklar ve direksiyon, adaptif ve viraj aydınlatmalı LED farlar, otomatik ve ayak ile kontrol edilebilen bagaj kapağı gibi birçok donanımı standart olarak sunuyor.

Volvo Cars güvenlik mühendisleri, konvansiyonel bir motorun olmamasından kaynaklanan boş alanı doldurmak, Volvo'nun yüksek güvenlik gereksinimlerini karşılamak ve yolcuların diğer Volvo'lardaki kadar güvende olmasını sağlamak için orijinal XC40'ın mükemmel güvenlik standartlarını temel alarak, XC40 Recharge’in ön yapısını tamamen yeniden tasarladılar ve güçlendirdiler.

Piller, otomobilin gövde yapısının ortasına yerleştirilmiş bir güvenlik kafesi ile korunuyor. Pillerin otomobilin zeminine yerleştirilmesi, aracın ağırlık merkezini alçaltarak daha iyi bir yol tutuşu sağlamasına olanak tanıyor.

İç tasarımda çok yönlü işlevselliğe yenilikçi bir yaklaşım getirilerek sürücüye kapı içlerinde ve bagajda bol miktarda saklama alanı sağlanıyor. Otomobil, içten yanmalı bir motora sahip olmadığı için, ön kaputun altındaki "frunk" diye adlandırılan alan, önemli bir depolama imkanı sunuyor.

 

Dört tekerlekten çekişli XC40 Recharge, tek bir şarj ve 408 hp çıkışla 418 kilometre menzil sunuyor. Pil, hızlı şarj sistemiyle yaklaşık 40 dakikada yüzde 80 düzeyinde şarj edilebiliyor. Otomobili DC charger dışında AC duvar prizi ya da AC wallbox ile şarj etmek de mümkün olabiliyor. 11KwH’lık bir wallbox ile yaklaşık 7 saatte tam şarja akıma bağlı olarak ulaşılabiliyor. Yeni Volvo XC40 Recharge, Volvo Cars’ın 2020 yılında aldığı bir kararla trafikte olabilecek ciddi yaralanma ve hayat kayıplarını engellemeye yardımcı olmak amacıyla uyguladığı 180 km/s hız sınırına sahip.

Türkiye’de sadece tek bir donanım seviyesi ile satışlarına 19 Ocak Çarşamba günü başlanacak olan XC40 Recharge’ın tavsiye edilen anahtar teslim bedeli 1.274.000 Türk Lirası olacak. Bu fiyata Mod 2 ve Mod 3 şarj kablosu, 3 yıllık üretici garantisi, 3 yıllık kasko ve yol yardım hizmeti ile 3 yıllık periyodik bakım dahil olacak. Ayrıca XC40 Recharge satış süreci, Volvo Car Turkey websitesinden online olarak başlatılacak.

Son 10 yılda, egzozdan çıkan CO2 salınımını yüzde 27 azaltan Volvo Cars, 2025 yılında Volvo otomobillerinde karbon ayak izini 2018’e göre yüzde 40 daha azaltılmayı hedefliyor. 2018’den beri Volvo Cars’ın bütün Avrupa operasyonları yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyor. Globalde ise bu oran yüzde 80. Volvo Cars, 2040 yılına gelindiğinde ise tamamen iklim nötr bir marka olmayı hedefliyor.

Yeni XC40 Recharge Twin Engine teknik özellikleri

Toplam güç 300 kw/408 hp

Toplam tork 660 Nm

11kw dahili şarj cihazı

4,9 saniyede 0–100 km/sa

En yüksek hız 180km/h (kısıtlı)

78kwh lityum iyon yüksek voltajlı pil

418 kilometre menzil (WLTP)

Arkada 413 litre, önde ise 31 litre hacminde bagaj kullanımı

Yorumlar