YENİ SUZUKI SWIFT CENEVRE’DE TANITILDI
09 Mart 2017

Ürün gamını yenilemeye devam eden Suzuki, 2017 Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarında Swift’in yeni neslinin Avrupa lansmanını gerçekleştirdi.
YENİ SUZUKI SWIFT CENEVRE’DE TANITILDI

Satışa sunulduğu günden bu yana 5,3 milyon kişiye ulaşan Suzuki Swift, Swift DNA’sından ödün vermeden modern bir tasarım ortaya koyuyor ve kullanışlı bir iç mekan gibi özelliklerle de öne çıkıyor. Yeni Suzuki Swift güncel nesil ile kıyaslandığında birçok alanda evrim niteliğinde bir gelişme kaydetmiş durumda. Öncüsüne oranla 120 kg daha hafif bir yapıya sahip olan yeni Suzuki Swift; %5 daha fazla yakıt verimliliğine sahip Dualjet motor, %3 daha sessiz yapı, %8 daha aerodinamik gövde, 0,4 metre daha kısa dönüş yarıçapı, arka koltuklarda 23 mm daha fazla dikey ve yanal baş mesafesi, ön koltuklar arasında 20 mm daha fazla boşluk ve % daha fazla bagaj hacmi gibi özelliklerle öne çıkıyor. Artan dingil mesafesi daha geniş yaşam alanı ve daha geniş bagaj hacmini müjdelerken bagaj hacmi 54 litre artarak 265 litreye ulaşıyor. Yeni Swift bir atmosferik diğer turbo beslemeli iki adet küçük hacimli benzinli motorla satışa sunuluyor. 90 HP gücündeki 1.2 Dualjet ve 112 PS gücündeki 1.0 Boosterjet olmak üzere yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlar etkileyici bir performansla düşük tüketim değerlerini aynı potada eritiyor.

Birçok elektronik sürüş destek sistemiyle donatılan yeni Suzuki Swift’in Avrupa’da Nisan 2017’den itibaren satışa sunulması planlanıyor.

Yorumlar