YENİ SMART SATIŞA SUNULDU
10 Haziran 2016

Bugüne kadar 1,5 milyon kişiye ulaşan ve 200 milyon Euro yatırımla yenilenen Smart, fortwo ve 4 kişilik versiyonu forfour satışa sunuldu.
YENİ SMART SATIŞA SUNULDU

Avrupa’nın en genç otomobil markası olarak şehir içi otomobil kullanımının ideal alternatifi olan smart’ın yeni fortwo, fortwo cabrio ve merakla beklenen 4-kişilik forfour modellerinde sunulan kompakt oranlar ve zekice planlanan ayrıntılar aracın benzersiz işlevselliğinin altını çizerken bu yeni modeller “ailenin yeni üyesi” olarak adlandırılıyor.

Mercedes-Benz güvenlik standartlarını tam anlamıyla karşılayan yeni smart fortwo ve smart forfour; markanın “gerçek hayat güvenliği” felsefesini isteğe bağlı olarak ve standart olarak sunduğu güvenlik donanımları ile sürdürüyor. Araçlarda standart olarak sunulan ve yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar yardımcısı, ESP, isteğe bağlı olarak sunulan ve sürücüyü sesli olarak uyarabilen çarpışma önleme yardımcısı ve şerit takip yardımcısı bunlardan sadece bir kaçını oluşturuyor.

smart fortwo, smart fortwo cabrio ve smart forfour kompakt boyutlarıyla günlük şehir hayatı için çözümler sunuyor. Fortwo 2,69 metre uzunluğa sahipken, dört kapılı versiyonu forfour 3,49 metre uzunluğa sahip. Genişlik ve yükseklikleri aynı olan kardeşlerden fortwo 1,87 metre dingil mesafesine ve forfour ise 2,49 metre dingil mesafesine sahip. Ön koltukların arkası baz alındığında fortwo 260 litrelik bir bagaj kullanıma sunarken forfour ise 730 litrelik bir bagaj kullanıma sunuyor. Kompakt boyutlar beraberinde üstün manevra kabiliyetini getiriyor. fortwo 6,95 metre dönüş çapına sahipken, fortwo 8,65 metre dönüş çapına sahip.

Arkada konumlandırılan tamamen yeni 3 silindirli 999 cc’lik motor 71 PS güç üretirken 898 cc’lik turbo beslemeli motor ise 90 PS güç üretiyor. Motorların gücü 6 ileri vitesli çift kavramalı şanzımanla tekerleklere aktarılıyor.

Yeni smart fortwo, smart fortwo cabrio ve smart forfour modellerinde passion, prime ve proxy olmak üzere 3 farklı konsept seçeneği sunuluyor. Smart fortwo ve forfour 60 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Yorumlar