YENI RENAULT MEGANE TÜRKIYE’DE…
03 Nisan 2016

Yeni Renault Megane, dinamik tasarımı ve yenilikçi teknolojilerle 7 Nisan 2016 tarihinden itibaren 4 ekipman seviyesi ile 65.250TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
YENI RENAULT MEGANE TÜRKIYE’DE…

Yeni Megane, güçlü omuzları ile Renault markasını genlerine işlemiş olan dinamizmi vurguluyor. Gövdenin ve kaputun alt kısmındaki düzenli ve belirgin hatlar otomobilin dinamik duruşuna katkı sağlıyor. Daha dinamik bir görünüme sahip olan yeni Megane’nın uzunluğu, dingil mesafesi ve iz genişliği artarken yüksekliği azaldı. Uzunluğu 64 mm’lik artışla 4.359 mm’ye ve dingil mesafesi ise 28 mm artışla 2.669 mm’ye ulaştı. Yüksekliği ise 25 mm azalarak 1.447 mm’ye düştü. Artan iz genişliğinin ve kısalan ön aks çıkıntısının da etkisiyle yeni Megane daha dinamik bir görünüm sunmakla kalmıyor, aynı zamanda daha dengeli bir sürüş dinamizmi vaat ediyor.

LED teknolojisine sahip ön ve arka aydınlatma elemanlarının yer verildiği yeni Megane bir üst segmentten alınan teknolojilerle donatılmış durumda. CMF  C/D modüler mimarinin kullanılması sayesinde yeni Megane’nın bir üst segmentle, Yeni Espace ve Talisman ile aynı özelliklerin kullanması mümkün oldu. Bu özellikler arasında; Head Up Display, 7 inçlik renkli TFT gösterge paneli, iki versiyon halinde sunulan mültimedya R-Link 2 tablet (7 inçlik harita formatı veya 8.7 inç portre formatı ekran), Multi-Sense teknolojisi ve 4Control. Bu kapsamlı teknolojiler segmentte eşsiz bir yer tutuyor.

Yeni Espace ve Talisman’da da bulunan Multi-Sense teknolojisi Yeni Megane ile C segmentine taşınıyor. Multi-Sense sayesinde kullanıcılar sürüş deneyimlerini kişiselleştirebiliyor.  Gaz pedalı ve motor tepkisinin modifiye edilmesi, EDC otomatik şanzımanın vites değiştirme hızının ayarlanması, direksiyon sertliğinin ayarlanması, koltuklardaki masaj fonksiyonun (Icon versiyonunda) ve kabin aydınlatmasının ayarlanması ile gerçekleştiriliyor. Sistem beş farklı sürüş modu sağlıyor: Neutral, Sport, Comfort, Perso ve Eco. GT versiyonunda Eco modunun yerini ‘R.S. Drive’ modu alıyor.

Yeni Megane GT, bu segmentte 4CONTROL teknolojisine sahip ilk araç. Renault’nun geliştirdiği bir inovasyon olan 4CONTROL şasisi arka tekerleklerin manevraya katılmasını sağlıyor. Megane GT için Renault Sport mühendisleri tarafından geliştirilen bu teknoloji sportif, dinamik ve hassas bir viraj alma kabiliyeti sunuyor ve eşsiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

Yeni Megane Türkiye pazarında zengin benzinli ve dizel eksiksiz bir motor seçeneğine sahip. Benzinli cephesinde 130 HP gücündeki 1.2 TCe devreye girerken dizel cephesinde ise 90 ve 110 HP güç alternatiflerine sahip olan 1.5 dCi ve ayrıca 130 HP gücündeki 1.6 dCi dereye giriyor. Daha sonra ürün gamına 130 HP gücündeki 1.2 Tce EDC, 115 HP gücündeki 1.6 litre benzinli ve 165 HP gücündeki 1.6 dCi EDC dahil olacak.

Yeni Renault Megane, dinamik tasarımı ve yenilikçi teknolojilerle 7 Nisan 2016 tarihinden itibaren Joy, Touch, Icon ve GT-Line olmak üzere 4 ekipman seviyesi ile 65.250TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Yorumlar