YENİ PEUGEOT SUV 3008 YÜZÜNÜ GÖSTERDİ
04 Eylül 2020

Fransız üretici, kompakt SUV segmentindeki başarılı temsilcisi 3008’i markanın yeni tasarım felsefesi ve teknolojileri doğrultusunda yeniledi.
YENİ PEUGEOT SUV 3008 YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Kompakt SUV pazarının lideri olan ve 2017 Yılın Otomobili seçilen Peugeot SUV 3008 satışa sunulduğu 2016 yılından bu yana 800.000 adetlik üretim başarısına imza attı. Tarzıyla bir adım önde olmaya devam eden yeni SUV 3008’in ön tasarımı, her zamanki gibi özgün ve benzersiz bir görünüm sunacak şekilde yenilendi. Heyecan uyandıran tasarım, modernliğin bir sonraki aşamasına ait kodları bünyesinde barındırırken, aynı zamanda daha çekici ve daha dinamik bir görünümü beraberinde getiriyor. Yeni çerçevesiz ön ızgara, daha da modern bir görünüm sunarken akıcı tasarımı korumaya devam ediyor. Tasarımcının ifadesiyle, ön ızgara tüm öğeleri birbirine bağlamak için kanatçıklarla farların altına kadar uzanıyor. Ayrıca Peugeot ailesinin tüm üyelerinde olduğu gibi motor kaputunun ucunda model ismi gururla sergileniyor.

Ön farlar da daha agresif bir görünüm sunacak ve markanın güncel tasarım kodlarını yansıtacak şekilde yeniden tasarlandı. Giriş seviyesinden itibaren LED teknolojisiyle donatılan farlar krom uçlu pençe şeklindeki gündüz farları ile gelişimini sürdürüyor. Arkadan bakıldığında yeniden tasarlanan ve 3-Boyutlu pençe görünümüyle güçlü bir ışık imzası ortaya koyan Full LED (geri vites aydınlatması dahil) stop lambaları dikkat çekiyor. Tasarıma dinamik sinyaller eşlik ediyor. Stop lambaları aracın her iki yanındaki siyah bagaj kapağı kaplamasına uzanan şeffaf, füme bir camla kaplanıyor ve böylece otomobile arkadan bakıldığında genişlik algısı daha da artıyor.

SUV 3008’in elde ettiği başarıda benzersiz ve özgün iç tasarımın payı büyük. Yeni SUV 3008’de PEUGEOT i-Cockpit® daha modern ve sınıfının en iyisi olacak şekilde yenilendi. Tamamen kişiselleştirilebilir ve yapılandırılabilir olan 12,3 inçlik dijital gösterge, “Normally Black" teknolojisine sahip dijital panel teknolojisiyle daha okunaklı ve yüksek kontrastlı bir görüntü sunuyor. Yeni dokunmatik merkezi ekran 10 inç büyüklüğe sahip. Yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekranı yedi adet şık piyano tuşundan oluşan bir kumanda paneli tamamlıyor. “Şalter tipi anahtarlar”; radyo, klima, sesli komutlu 3-Boyutlu bağlantılı navigasyon, araç ayarları, telefon, mobil uygulamalar ve dörtlü flaşörler olmak üzere temel konfor işlevlerine doğrudan erişim sağlıyor.

Son derecede verimli ve güçlü olan HYBRID4 300 e-EAT8 versiyonunda bir adet içten yanmalı benzinli ve iki adet elektromotor görev yapıyor. 200 HP (147 kW) PureTech benzinli motoru; biri önde e-EAT8 şanzımana bağlı 110 HP (81kW) ve ikincisi arka aksa entegre 112 HP (83 kW) olmak üzere iki adet elektromotor destekliyor. Elektrikli sürüş modunda da kullanıma sunulan 4WD modu, yollarda ve zorlu arazilerde daha iyi çekiş sağlıyor. Gücün dört tekerleğe eşit olarak dağılması sayesinde: ıslak, çamurlu, karlı veya virajlı yollarda üstün yol tutuş özellikleri sağlanıyor.

225 HP (165kW) gücündeki iki tekerlekten çekişli HYBRID 180 HP (132 kW) PureTech benzinli motoru önde e-EAT8 şanzımana bağlı 110 HP (80 kW) elektromotor destekliyor.

Yeni SUV 3008, 129 gr/km’den başlayan CO2 emisyon değerleriyle aşağıdaki içten yanmalı motorlarla sunuluyor. Euro 6 normuna ve WLTP protokolüne (Dünya Genelinde Uyumlu Test Prosedürü) uygundur.

Benzinli cephesinde 1,2 litre hacimli 3 silindirli PureTech 130 S&S BVM6, PureTech 130 S&S EAT8 ve 1.6 litre hacimli 4 silindirli PureTech 180 EAT8 sunuluyor. Dizel cephesinde ise 1,5 litre hacimli 4 silindirli BlueHDi 130 S&S MT6 ve BlueHDi 130 S&S EAT8 sunuluyor.

Sochaux / Fransa’da üretilen yeni Peugeot SUV 3008, 2020 sonunda Avrupa’da satışa sunulacak.

Yorumlar