Yeni Nissan X-Trail çok Kasım ayında Türkiye'de!..
17 Ekim 2022

Avrupa'da satışa sunulan yeni Nissan X-Trail 3. çeyrekte Türkiye'de satışa çıkmak için gün sayıyor.
Yeni Nissan X-Trail çok Kasım ayında Türkiye'de!..
 

Dünya çapında 7 milyon adede yakın satış başarısı yakalayan X-Trail, yeni jenerasyonu, çarpıcı tasarımı, premium dokusu, yenilikçi çift motorlu e-4ORCE (dört tekerlekten ve elektrikli çekiş sistemi) sayesinde oldukça dinamik, konforlu ve keyifli bir SUV performansı sunuyor…
 
2001 yılındaki ilk lansmanının ardından tüm dünyada 7 milyon adede yakın satışı ile dünyanın en popüler aile araçlarından biri olan Nissan X-Trail, SUV segmentinde çe-power, ıtayı bir üst seviyeye taşıyacak. Maceradan keyif alan müşteriler, gelişmiş elektrikli dört tekerlekten çekiş güç aktarma organı e-4ORCE ile yeni nesil X-Trail'in sunduğu dinamik performansın ve gelişmiş elektrikli sürüş teknolojilerinin tadını çıkaracak.
İleri teknoloji ve mühendisliğin buluştuğu yeni Alliance CMF-C platformunda üretilen X-Trail, sezgisel teknolojisi ile SUV stiline ek olarak esnek kullanım ve dört tekerlekten çekiş özelliklerine sahip gelişmiş bir güç aktarma organına sahip. Yeni X-Trail, hem beş hem de yedi koltuklu konfigürasyon seçenekleri sunuyor.
 
Sağlam ve modern bir görünüm yaratan çizgiler, güçlü bir stil
Önceki üç nesil X-Trail modellerinin merkezinde, sertliği ve sağlamlığı ile güven veren kendine özgü stili yer alıyordu. Yeni X-Trail'in iç ve dış tasarımı ise aracın çok yönlü ve maceracı ruhunu dışa vuruyor. Güven veren sağlamlığıyla dış kısmında, yüzer tavan ve V-motion ızgarası gibi Nissan’a özgü tasarım öğeleriyle de bir adım öne çıkıyor. Ön tamponun gövdesi içinde yer alan çarpıcı farları ve tasarım çizgisi boyunca yerleştirilmiş gündüz farları tüm dikkatleri aracın üzerinde topluyor.
Yandan bakıldığında, ön ve arka kısmında kaslı görüntüye sahip tekerlek yuvaları X-Trail'in yoldaki duruşunu güçlendirirken, kapıların tabanındaki çizgiler, akışkan bir tasarımsal bütünlük duygusu getiriyor. Bir yunus yüzgecini andıran C sütunu, aracı çevreleyen aydınlatmaların dörtte üçünün buluştuğu arka kısmı daha da belirgin kılıyor. 
 
X-Trail'in maceracı karakterini pekiştiren gümüş renkli bir panel ise arka tamponun altında yer alırken, ön alt paneldeki "3 Boyutlu " lastik reflektörleri, motor bölmesindeki hava akışını kontrol eden aktif ızgara kapağı, özel A sütun tasarımı, aracın altındaki hava akışını düzenleyen gövde altı kaplamaları ve hava akışını X-Trail'in ön tarafından yanlarına doğru yönlendiren benzersiz bir "hava perdesi" ana aerodinamik özellikler arasında yer alıyor. 
 
Yeni X-Trail, 10’u tek renk, 5’i çift renk kombinasyonu olmak üzere 15 gövde renginde satışa sunulacak.
 
 
 
 
 
e-POWER güç aktarma sistemi
Yeni X-Trail, Nissan'ın Avrupa ürün gamındaki, yenilikçi e‑POWER sürüş sistemi ile donatılan ikinci modeli olacak. Nissan'a özgü benzersiz e-POWER sistemi, aracı dışardan şarj etmeye gerek kalmadan 100% elektrik tahrikli bir sürüş deneyimi yaşatıyor. 
 
Yeni X-Trail'in e-POWER sistemi, yüksek çıkışlı bir batarya ve değişken sıkıştırma oranına sahip jeneratör görevi gören benzinli bir motor, invertör ve ön elektrik motoru ile entegre güç aktarma sisteminin bütününden oluşuyor. Tekerleklere giden gücün yalnızca elektrik motorundan geldiği bu benzersiz güç aktarma sistemi, Avrupalı tüketicilerin taleplerini ve şehir içi günlük sürüş ihtiyaçlarını karşılamak için yeni X-Trail’de önemli ölçüde iyileştirildi.

Yorumlar