YENİ NESİL BMW X5 GELİYOR
01 Mayıs 2017

BMW, başarı sportif SUV modeli X5’in yeni nesli için harıl harıl çalışıyor. G05 kodlu yeni nesil BMW X5’in 2018 yılında tanıtılması bekleniyor.
YENİ NESİL BMW X5 GELİYOR

Alman üretici, 2013 yılında F15 kasa koduyla satışa sunduğu güncel X5’i emekli etmeye hazırlanıyor. planlandığı gibi 2018 yılında yeni neslin pazara sunulması halinde marka sadece 5 yılda nesil değişikliğine gitmiş olacak.

Bavyeralı üretici genel siluet olarak X5 modelinde radikal bir değişime gitmiyor. Ancak gövdenin altında hatırı sayılır bir değişim söz konusu. Yeni BMW X5, yeni bir platform olan CLAR üzerine inşa ediliyor. Söz konusu modüler platform gelecekte 3 Serisi ile başlamak üzere 7 Serisi’ne kadar tüm ürün gamında kullanılacak. Karbon, alüminyum ve magnezyum gibi alaşımları beraberinde getiren CLAR sayesinde ciddi bir ağırlık avantajı elde ediliyor.

Aslında  ürün gamının CO2 egzoz gazı salınım ortalamasını düşürmek üzere 3 silindirli motor iyi bir çözüm gibi görünse de yeni BMW X5’te dört, altı ve sekiz silindirli motorlar görev yapacak. Ürün gamının tepe noktasını 700 HP civarında güce sahip M versiyonu oluşturacak.

Önceki nesiller gibi yeni nesil BMW X5 de Amerika’nın Güney Carolina eyaletinde bulunan Spartanburg tesisinde üretilecek.

Yorumlar