YENİ MERCEDES CLA CES’TE BOY GÖSTERDİ
10 Ocak 2019

Mercedes-Benz, CES 2019’da tasarım ikonu olarak konumlandırdığı yeni CLA’yı tanıttı.
YENİ MERCEDES CLA CES’TE BOY GÖSTERDİ

Dört kapılı kompakt coupé ile tamamen yeni bir segment yaratan Mercedes-Benz, markaya yeni müşteriler kazandıran ve markanın gençleşme stratejisinde önemli bir rol üstlenen ilk nesil CLA’dan 750.000 adet satarak çok büyük bir başarıya imza attı. Yeni CLA, ilk neslin temel tasarım karakteristiğini koruyarak bünyesinde barındırdığı yenilikçi teknolojilerle yerini aldığı neslin başarısını daha da ileriye taşıyacak.

Yeni Mercedes-Benz CLA Coupé sadece tasarımıyla sınıfının en heyecan uyandıran modeli olmakla kalmıyor, aynı zamanda sınıfının en zeki otomobili olarak da öne çıkıyor. Mercedes-Benz, A-Serisi’nin satışa sunulmasından bu yana MBUX teknolojisi ile otomobilin kullanımı ve onunla iletişim kurma konusunda devrim yaratıyor. MBUX İç Mekan Asistanı, artırılmış gerçekliğe sahip navigasyon sistemi, dolaylı komutları anlayan ses komut sistemi ve bireysel sağlık önerilerinde bulunan ENERGIZING COACH gibi birçok akıllı çözümü kullanıma sunmakla kalmıyor; bu özellikleri, zekice uygulanmış aerodinamik çözümler ve Intelligent Drive akıllı sürüş yardım sisteminin yeni fonksiyonları ile tamamlıyor.

Gergin bir yayı andıran tasarımın coupé karakterini; motor kaputundaki bombeleri veya arkada alt bölümde konumlandırılan plakalık gibi detaylar daha da güçlendiriyor. Bütün bu özelliklerle yeni nesil, tasarım ikonu konumunu koruyor ve daha da ileriye taşıyor. Yeni CLA, uzun motor kaputu, kompakt yaşam alanı, şişkin çamurluklarıyla arttırılmış iz genişliği ve GT tarzında güçlü çıkıntılarıyla geniş arka kısım da dahil olmak üzere dört kapılı bir coupé olarak baştan çıkartıcı tasarımıyla dikkat çekiyor ve markanın yalın tasarım anlayışında yeni standartlar belirliyor. Yeni CLA tasarımını yansıtan sürüş dinamikleriyle dikkat çekiyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında önde 63 mm ve arkada 55 mm arttırılmış iz genişliği ve düşürülen ağırlık merkeziyle köşelerde konumlandırılan tekerlekler,

Yorumlar