YENİ KIA RIO, MART 2017’DE GELİYOR
08 Şubat 2017

Kia’nın başarılı küçük sınıf modeli Rio’nun dördüncü nesli Avrupa ile eş zamanlı olarak Mart ayında Türkiye’de de satışa sunulacak.
YENİ KIA RIO, MART 2017’DE GELİYOR

Rio, 2015 yılında dünya çapında 473.000 adet ile Kia’nın yıllık satışlarının ’sını oluşturarak markanın küresel çapta en çok satan modeli oldu. Dördüncü jenerasyonu ile tüketicilerle buluşmaya hazırlanan yeni Rio; dikkat çekici yeni tasarımı, pratik kullanımı, gelişmiş güvenlik teknolojileri ve yeni bağlantı özellikleri ile B segmenti kullanıcılarına göz alıcı bir otomobil sunuyor.

Markanın Türkiye distribütöründen yapılan açıklamaya göre yeni Kia Rio Türkiye’de; 1.25 ve 1.4 litre benzinli, 1.4 litre dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. Marka Türkiye’ye 2.500 – 3.000 kadar Rio satmayı planlıyor.

Yeni Kia Rio öncüsü ile kıyaslandığında büyümüş durumda. Uzunluğu 15 mm (4065 mm) artan aracın dingil mesafesi 10 mm (2580 mm) ve genişliği ise 5 mm (1725 mm) artmış durumda. Söz konusu artışlara karşın yüksekliği ise 5 mm alçalmış durumda, ki bu da daha dinamik ve dengeli bir tasarımı beraberinde getiriyor. Artan boyutlar kendini bagaj kapasitesi ve yaşam alanında gösteriyor. Özellikle artan dingil mesafesi sayesinde daha ferah ve geniş bir yaşam alanı tesis edilmiş durumda. Önceki nesil ile kıyaslandığında 37 litre artan bagaj 325 litre ile beklentileri karşılıyor. Fonksiyonelliği desteklemek üzere kabin içine bol miktarda göz ve saklama alanı entegre edilmiş durumda.

Yeni Rio, Kia’nın Kore'deki Sohari üretim tesisinde üretilecek ve 2017 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de ve dünya çapında satışa sunulacak.

Yorumlar