YENİ INFINITI Q60, TASARIMCISIYLA GÖCEK’TE BİR ARAYA GELDİ
16 Eylül 2017

Infiniti’nin “iF Design” Tasarım Ödüllü sport coupe modeli Q60, tasarımcısı Alfonso Albaisa ile Göcek’te düzenlenen uluslararası bir organizasyonda bir araya geldi.
YENİ INFINITI Q60, TASARIMCISIYLA GÖCEK’TE BİR ARAYA GELDİ

QX70 (eski adıyla FX) gibi ölümsüz ve sınıf yaratan tasarımlarıyla tanınan Infiniti’nin tasarım başkanlığını yapmış olan Alfonso Albaisa’nın yaklaşık 25 yıl önce Türkiye için tasarladığı ve son olarak kilden maketini gördüğü Motali yatıyla ilk buluşması Göcek’te gerçekleşti. Alfonso Albaisa’nın 24 yaşında genç bir tasarımcı iken çizimlerini yaptığı, bugün hala eskimeyen tasarımıyla bilinen Motali Yatı ile INFINITI için son olarak tasarladığı Premium Sport Coupé Q60 modelinin bir araya gelmesi tarihi bir buluşmaya sahne oldu.

Q60 Sport Coupé iki farklı motor alternatifi ile üretiliyor. 2.0 litre benzinli motor, 211 PS güç üretirken, 3.0 litre çift turbolu V6 motor 405 HP güç üretiyor ve akıllı dört çeker sistemiyle sunuluyor. Drive-By-Wire direksiyon sisteminin geliştirilen ikinci nesli sayesinde çok daha hızlı direksiyon tepkisi ve daha az sarsıntılı sürüş sağlanıyor.

Q60 Sports Coupé, kaslı hatlara sahip cesur dış tasarımıyla etkileyici ve güçlü bir dış görünüm ortaya koyuyor. Q60 2.0 Spor 398 bin 432 TL'den başlayan fiyatlarla ve Q60S 3.0T AWD ise 730 bin 677 TL'ye satışa sunuluyor. 

Yorumlar