YENİ IBIZA YILIN İKİNCİ YARISINDA GELECEK
03 Şubat 2017

Seat, bugüne kadar üretilen “en iyi Ibiza” olarak tanımladığı başarılı modelinin daha sportif bir tasarımla dikkat çeken beşinci neslini tanıttı.
YENİ IBIZA YILIN İKİNCİ YARISINDA GELECEK

Seat, ilk kez 1984 yılında satışa sunduğu ve dünya genelinde 5,4 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak markanın simgesi haline gelen modeli Ibiza’yı yeniledi. Leon ve Ateca ile Seat markasının itici güçlerinden biri olan yeni Ibiza, son teknoloji sürüş ve eğlence sistemleri, dinamizmi ve konforlu geniş iç mekanıyla öne çıkıyor. Beşinci nesil Ibiza, ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasının ardından, yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

Yeni Ibiza, güvenlik, tasarım, performans ve konfor konularında Seat markasını daha da ileriye taşımak hedefiyle yaratıldı. Ibiza’nın bu iddiasının arkasında yeni MQB A0 modüler platformu var. Volkswagen Grup’un bu platformu kullanan ilk modeli olan yeni Seat Ibiza, Seat’ın grup içindeki öneminin altını çiziyor.

İç mekan genişliğini inanılmaz düzeyde artıran yeni Seat Ibiza, artık çok daha sağlam ve çok daha güvenli. Önceki modelden 87 mm gibi çarpıcı bir düzeyde daha geniş, 2 mm daha kısa ve biraz daha alçak olan Yeni Seat Ibiza, boyutlarındaki tüm bu değişikliklerle, güçlü bir yol tutuşu vadediyor. Ve tüm bunların temeli, yeni MQB A0 platformuna dayanıyor.

İz genişliği, ön aksta 60 mm ve arka aksta 48 mm daha geniş olan otomobilde, akslar arasındaki mesafe 95 mm artırılarak 2.564 mm’ye çıkarıldı. Bunun sonucunda içte daha ferah ve dıştan daha geniş olan yeni Seat Ibiza’yla ortaya çok daha konforlu bir otomobil çıktı. Örneğin, arka koltuklardaki diz mesafesi 35 mm artırılırken, öndeki baş yüksekliği 24 mm yükseltildi. Etkileyici biçimde 42 mm daha geniş olan koltuklar yeni Seat Ibiza’yı, bu konuda sınıfının en iyilerinden biri haline getiriyor. Bagaj da 63 litre genişletilerek toplam kapasitesi 355 litreye çıkarılan bu otomobil, sınıfının en iyisi haline geldi.

Yeni Seat Ibiza Grubun diğer modellerinde de kullanılan küçük hacimli yüksek verimlilik seviyesine sahip motor-şanzıman kombinasyonlarıyla satışa sunulacak. 

Yorumlar