YENİ HYUNDAI KONA 281 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
24 Aralık 2020

Hyundai KONA, yeni tasarımı ve performanslı motor seçenekleriyle 281.000 TL'den başlıyor.
YENİ HYUNDAI KONA 281 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

KONA, 2017 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana Hyundai adına Avrupa'da bir başarı öyküsü yazdı ve hızla büyüyen bir pazar payına ulaştı. Sadece üç yıl içinde Hyundai'nin Avrupa'daki en popüler kompakt SUV modellerinden biri haline gelerek bölgede 410.000 adetten fazla satıldı. Hyundai KONA, 2018 iF Tasarım Ödülü, 2018 Red Dot Ödülü ve 2018 IDEA tasarım ödülünü de kazandı.

Yeni ön tasarımı, sportif detaylar ve göz alıcı plastik eklentilerle öne çıkıyor. Üst kısımdaki uzatılmış motor kaputu, KONA'ya güçlü bir görünüm verirken aynı zamanda orta ızgaranın üzerinde keskin bir şekilde bitiyor. Geliştirilmiş LED gündüz sürüş lambaları ise daha dar ve etkileyici bir görünüm sağlıyor. Aşağıya doğru uzanan tampon da plastik çamurluk parçalarına yumuşak bir şekilde bağlanıyor. Yeni KONA, boyutları itibariyle önceki versiyona göre 40 mm daha uzun ve daha geniş. Bu artışla beraber daha şık ve dinamik bir görünüm sunuyor. Bu yeni ürün geliştirmesi ile birlikte KONA, 2021 Ocak'tan itibaren ilk kez bir N Line versiyonuyla da satışa sunulacak.

Yeni KONA'nın iç mekanı öncekinden daha sportif ve daha modern bir görünüm ifade edecek şekilde tasarlanmış. Yeni konsol alanı, yatay yerleşimi vurgulamak için gösterge panelinden ayrılmış. Gösterge paneli, daha teknolojik ve daha ferah bir atmosfer yaratmak için geniş ve havadar görünüm sunuyor. Elektrikli park freni donanım tablosundaki yerini alırken ayrıca yeni ortam ambiyans aydıntlatma teknolojisi de orta bardak tutucuyu, yolcu ve sürücü yan ayak bölmesini aydınlatarak aracın sportif ve modern yaşam tarzı karakterini vurguluyor.

Hyundai KONA, hem sportif hem de çevre dostu üç yeni motor seçeneği ile geliyor. KONA’daki 136 HP’lik 1,6 litrelik dizel motor, yeni eklenen 48V hafif hibrit teknolojisi sayesinde bir önceki modele oranla yaklaşık yüzde 10 yakıt ekonomisi sağlıyor. Yenilenen dizel motoru ile KONA, performansı kadar verimli yakıt tüketimiyle de öne çıkıyor. 1.6 litrelik benzinli motor ise ürettiği 198 HP’lik güç ile Hyundai KONA’yı sınıfının en güçlü otomobili yapıyor. 0'dan 100 kilometre hıza 7,7 saniyede çıkan KONA, performans bekleyen kullanıcıların ilgisini çekiyor. 7 ileri DCT şanzımanla gelen 1.0 litrelik benzinli 120 HP güç üretiyor ve 100 km’de yalnızca 5,3 litre yakıt tüketerek dizel motora bir alternatif sunmuş oluyor.

Yenilenen KONA, Eco, Comfort ve Sport olmak üzere 3 farklı sürüş moduna sahip. Bu özelliği sayesinde farklı sürüş keyifi sunarak kullanıcısına üstün bir deneyim yaşatmış oluyor. Seçilen sürüş modu aynı zamanda 10.25 inçlik gösterge bilgi ekranı ile entegre olarak grafik temasını değiştiriyor.

Yeni KONA, selefine kıyasla daha yumuşak bir sürüş için bir dizi yürüyen aksam güncellemesine de tabi tutulmuş. Süspansiyon, KONA’nın sportif karakterini bozmadan, sürüş konforunu iyileştirmek için yeniden ayarlanmış. Yayların ve amortisörlerin yanında, daha iyi sürüş konforu ve daha iyi ses izolasyonu için stabilizatör çubukları değiştirilmiş.

KONA'nın 1.0 litre turbo benzinli motor seçeneği 281.000 TL'den başlıyor. En yüksek trim seviyesi olan 1.6 litre dizel 48 MHEV Elite ise 358.000 TL’lik bir etikete sahip.

Yorumlar