YENİ HYUNDAI ELANTRA GELDİ
17 Haziran 2019

Satışa sunulduğu 1990 yılından bu yana 11 milyonun üzerinde satışa adedine ulaşan Elantra, en güncel haliyle hurda indirimi de eklendiğinde 108.500 TL’den başlıyor.
YENİ HYUNDAI ELANTRA GELDİ

Tüm zamanların en çok satılan Hyundai modellerinden biri olan Elantra, dünya genelinde en çok bilinen Hyundai modeli ve aynı zamanda markanın ürettiği ilk C segmenti otomobili olarak önemli bir şöhrete sahip. Bu önemli gücü arkasına alan Hyundai’nin Amerika ve Asya pazarlarında başarıdan başarıya koştuğu Elantra modeli, şimdi de altıncı neslinin makyajlı versiyonuyla ülkemizde de satışa sunuluyor.

Bundan tam 29 yıl önce piyasaya sunularak sedan otomobil tutkunlarının ilgisini çeken Elantra, kelime anlamıyla Elan ve Tra’dan türetildi. Fransızca’da Tutku anlamına gelen Elan daha sonra Transport’tan türetilen Tra ile birleşerek “Elantra” halini aldı. Aracın Kore pazarındaki adı olan “Avante” ise İspanyolca “İleri” anlamına geliyor. Tanıtıldığı günden bu yana en fazla satılan Hyundai modeli haline gelen Elantra, 11 milyondan fazla satış gerçekleştirdi. Türk tüketicisiyle de aynı yıl buluşan otomobil, 50 binden fazla satıldı ve ülkemizde de Accent’ten sonra en bilinen model olarak hafızalara kazındı.

Ayrıca, tüm dünya genelinde bugüne kadar 250’den fazla ödülün de sahibi olan Elantra, birçok ülkede “Yılın Otomobili” de seçildi.

Yeni Elantra, sportif sürüş karakterini atmosferik çok noktadan enjeksiyonlu (MPi) benzinli motoruyla birleştiriyor. Sadece atmosferik beslemeli 1.6 litrelik benzinli motor, 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanla sunulan Elantra, 127 beygir güç üretiyor. Maksimum olarak da 200 km/s hız yapabilen Elantra, otomatik şanzımanıyla 100 km’de ortalama olarak 6.7 litre yakıt tüketiyor. Dört farklı donanım paketiyle satışa sunulan Hyundai Elantra’nın başlangıç fiyatı, hurda indirimi de eklendiğinde 108.500 TL’den başlıyor. En üst donanım seviyesi olan Elite Plus versiyonu ise 145.500 TL’lik bir etikete sahip.

Yorumlar