“YENİ GLOBAL PLATFORMU” İLE YENİ BİR ÇAĞA BAŞLIYOR
11 Mart 2016

Subaru’nun yeni nesil araçlarında kullanacağı Yeni Global Platformunu kullanan ilk araç olan yeni Impreza konsepti New York Otomobil Fuarı’nda gösterilecek.
“YENİ GLOBAL PLATFORMU” İLE YENİ BİR ÇAĞA BAŞLIYOR

Subaru otomobillerinin üreticisi Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), şirketin tüm gelecek nesil araçlarında kullanılacak mimari “Subaru Küresel Platformu”nu tanıttı. Subaru’nun ana teknolojilerini temsil eden yatay yerleşimli Boxer motorlar, Simetrik Dört Çeker (AWD) ve EyeSight ile birlikte bu yeni platform, yeni nesil Subaru araçlarının da temelini oluşturacak. Yeni platformun ilk olarak kullanılacağı model 2016 Impreza olurken, 2025’e kadar bu platforma sahip araçların üretimine devam edilecek.

2016’dan 2025’e kadar kullanılacak olan platform, gelecek düşünülerek tasarlandı. Subaru’nun genel araç performansında bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük iyileştirme olarak nitelendirilen platform, yüksek performansın ötesine geçen, duyguları harekete geçiren bir “dinamizm hissi” verecek. Yeni platformun dünyanın en yüksek güvenlik seviyelerini karşılaması da hedefler arasında. Aynı zamanda gelecekte elektrikli araçların yaygınlaşma öngörülerine de uygun olarak hem içten yanmalı hem hibrit hem de elektrikli otomobillere yönelik tasarım konseptine uyumlu.

Yeni platform, Subaru’nun dinamiklik hissini 3 farklı alanlarda daha da pekiştirecek: “Düz hat stabilitesi”, “Gövde rijitliği ve akustik” ve “Konfor”.

Subaru’nun yakın dönemde piyasaya sürdüğü ve sektördeki en gelişmiş güvenlik sistemlerinden biri olan EyeSight da yeni Subaru Global Platform’a uyumlu olarak geliştirilmeye devam edilecek. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ve 360 derece güvenlik sağlayan yeni Subaru modelleri yakın gelecekte günlük hayatımıza dahil olması beklenen otonom sürüş yani kendi kendine gidebilen otomobillere katılacaklar.

Bu faydaları sunan Subaru Küresel Platformu, 2016’da piyasaya damga vurması beklenen yeni nesil Impreza’dan başlayarak bundan böyle tüm Subaru araçların geliştirilmesinde kullanılacak. Yeni Impreza konsepti, 23 Mart 2016 tarihinde New York Otomobil Fuarı’nda gösterilecek.

Yorumlar