YENİ FIAT 500 DE ELEKTRİKLENDİ
09 Mart 2020

Fiat, ürün yelpazesinin ikonik modeli 500’ün üçüncü neslini tanıttı. Elektrikli versiyon 5 dakikada 50 km’lik menzil için gerekli şarjı sağlıyor.
YENİ FIAT 500 DE ELEKTRİKLENDİ

Fiat 500’ün üçüncü nesli resmen tanıtıldı. Fiat 500, yeni serisinde de otomotiv sektörünün değişen kuralları doğrultusunda tasarımı ve teknolojisiyle beklentileri karşılamayı hedefliyor. Yenilenen tasarımı, ferah iç mekanı ve barındırdığı teknolojisiyle dikkat çeken elektrikli Fiat 500, aynı zamanda sahip olduğu 2. seviye otonom sürüş özellikleri ile kent içi ulaşımda da avantaj sağlamayı hedefliyor.

Geleceğin teknolojik otomobilini İtalyan tasarımı ve 500 ailesinin temel kodlarıyla yorumlayan yeni nesil Fiat 500’de yalın ve düz hatlarla birlikte yuvarlak ve şık tasarım detayları göze çarpıyor. Uzunluk ile genişliğin 6’şar cm arttığı ve aks mesafesinin 2 cm artışla tekerleklerin daha da büyüdüğü yeni 500, kullanıcılarını daha güçlü ve olgun bir görünümle karşılıyor. İlk kez Fiat logosu yerine ön çıtada konumlandırılan ve kenarları açık mavi ile vurgulanan 500 logosu, elektrikli bir otomobil olduğunu geçmişle bağını koparmadan görenlere yansıtıyor. Ön cama doğru uzanan eliptik farlar daha modern bir görünüm sergilerken dik tasarımlı burun yapısı ise daha dinamik bir izlenim veriyor.

İnce ve geniş tutulan yatay ön konsol, genişlik algısını arttırırken normalde vites kolunun bulunduğu orta konsolda ise modüler saklama alanları yer alıyor. Daha fazla omuz ve diz mesafesi sunan iç mekânın tamamen düz zemininde lityum-iyon bataryalar gizleniyor ve ferah bagaj alanına da katkı sağlıyor. Elektrikli ile birlikte Hybrid Fiat 500'ün bazı donanım seviyelerinde, denizden geri kazanılmış plastikten türetilen iplik kullanılan koltuklar bulunurken, diğer versiyonlarda ise ekolojik deri kullanılıyor. Android tabanlı bilgi-eğlence sistemi, çeşitli kısa yollar, kablosuz Apple CarPlay bağlantısı ve Android Auto desteği gibi özellikler ise yolculukları keyfe dönüştürüyor.

Elektrikli Fiat 500, 42 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalarıyla WLTP normuna göre 320 km'ye kadar menzil sunuyor. Şarj süresini optimize etmek üzere 85 kW hızlı şarj özelliği devreye giriyor. Kullanıcıların günlük işe gidip gelmeleri için gerekli olan ortalama 50 km’lik menzil ise 5 dk’lık hızlı şarj ile dolabiliyor. Yine hızlı şarj özelliğiyle araç 35 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor. Yeni nesil Fiat 500’ün 87 kW güç üreten motoru, elektronik olarak sınırlanmış biçimde maksimum 150 km/s’ye ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını ise 9 saniyede tamamlıyor. Araçta sürüş karakterini tamamlayan Normal, Range ve Sherpa olmak üzere üç farklı sürüş modu kullanıma sunuluyor.

Yorumlar