Yeni Citroen C4 X 3 farklı motor versiyonu ile satışa sunuldu.
12 Ocak 2023

Fastback şıklığıyla duruşunu birleştiren Yeni Citroën C4 X, aynı anda 3 farklı motor versiyonuyla yollara çıktı.
Yeni Citroen C4 X 3 farklı motor versiyonu ile satışa sunuldu.
 

Citroën’in Haziran 2022’de dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdiği yeni kompakt sınıf temsilcisi C4 X ve elektrikli ë-C4 X model ailesi, Ocak 2023 itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Aynı anda hem benzinli hem dizel hem de 0 elektrikli motor versiyonuyla satışa sunulmasıyla, Türkiye’de sınıfında bir ilke de imza atan Citroën C4 X model ailesi, 722.000 TL’den başlayan lansmana özel fiyatıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Tamamen elektrikli ë-C4 X, içten yanmalı versiyonlardan farklı olarak Citroen resmi web sitesi üzerinden online satışa sunulurken, otomobili satın alan müşteriler, Türkiye’de seçili 18 bayiden araçlarını teslim alabiliyorlar. Kompakt sınıfta geleneksel 4 kapılı otomobil ve SUV modellerine alternatif, zarif ve çekici yeni C4 X, 4,6 metre uzunluğunda geniş hacimli ve 4 kapılı bir otomobilde “Fastback Tasarım” ile farklılaşıyor.

C4 ve C5 Aircross SUV arasında konumlandırılan C4 X, geniş arka diz mesafesi, Citroën Advanced Comfort® Programı kapsamındaki Advanced Comfort® Koltuklar ve Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon® sistemi ile üstün konfor seviyesine sahip olmasıyla fark yaratıyor. Yeni Citroën C4 X ve ë-C4 X’in 510 litrelik geniş bagajı, özellikle ana kabinden izole bir bagaj beklentisi olan ve arka koltuk konforuna önem veren kullanıcılara önemli avantajlar sunmasıyla da dikkat çekiyor. Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Yenilenen model yelpazemize ek olarak markamızın yüksek adetlere ulaşmasındaki kilit modelimiz Citroën C4 X’i, lansman anından itibaren hem benzinli hem dizel motor seçeneklerinin yanı sıra 0 elektrikli versiyonunu da aynı anda satışa sunarak ülkemizde bir ilke imza atıyoruz. Böylelikle otomobil severlere daha önce sunulmamış bir seçme özgürlüğü sağlıyoruz. Sadece geniş motor seçenekleriyle değil,  4 farklı donanım paketi ve özgün tasarımıyla da Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, müşterilerin bakış açısına göre konumlanan bir otomobil olacak. Yeni Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, kompakt 4 kapılı otomobil ile SUV tasarım kodlarını birleştirerek, sınıflar arası yepyeni bir model olarak otomobil severlerin kalbini fethetmek için yollara çıkıyor” dedi.Citroën dünyasının hayata konfor ve renk katan otomobillerine, Ocak 2023 itibarıyla C4 X ve elektrikli ë-C4 X de katıldı. Citroën’in Haziran 2022’de dünya prömiyerini İstanbul’da gerçekleştirdiği yeni kompakt sınıf temsilcisi C4 X, elektrikli ë-C4 X versiyonuyla birlikte aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu.Lansmana özel olarak 722.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Citroën C4 X model ailesi, aynı anda hem benzinli hem dizel hem de elektrikli seçenekleriyle pazardaki yerini almasıyla da dikkat çekiyor. Böylelikle Türkiye otomotiv pazarında bir ilki daha gerçekleştiren Citroën, müşterilerin kendilerine en uygun versiyonu seçebilme özgürlüğünü sağlıyor. Citroën C4 X ve Citroën elektrikli ë-C4 X ayrıca, geleneksel 4 kapılı otomobil veya SUV modellere alternatif arayan tüketiciler için de zarif bir tasarım yaklaşımı gösteriyor. Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, bir fastback otomobilin zarif siluetini, bir SUV’un modern duruşunu ve 4 kapılı bir otomobilin ferahlığını, fastback tasarım diliyle birleştiriyor. Yeni C4 X ve elektrikli ë-C4 X, Citroën’in Avrupa ve uluslararası pazarlarda satışlarının artmasına ve markanın genişleme hedeflerine katkı sağlayacak. Yeni C4 X ve elektrikli ë-C4 X, yüksek hacimli kompakt otomobil segmentindeki seçeneklere, çevreye duyarlı ve zarif bir alternatif oluyor. Citroën’den beklenen tüm konfor, teknoloji, güvenlik, ferahlık ve çok yönlülük, özgün bir “Cross Tasarım” ile farklılaşıyor.Selen Alkım: “Otomobil Severlere Daha Önce Sunulmamış Bir Seçme Özgürlüğü Sağlıyoruz”

Ülkemizde yeni yılla birlikte satışa sunulan Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X ile ilgili bir değerlendirme yapan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım; “Yenilenen model yelpazemize ek olarak markamızın yüksek adetlere ulaşmasındaki kilit modelimiz Citroën C4 X’i, lansman anından itibaren hem benzinli hem dizel motor seçeneklerinin yanı sıra 0 elektrikli versiyonunu da aynı anda satışa sunarak ülkemizde bir ilke imza atıyoruz. Böylelikle otomobil severlere daha önce sunulmamış bir seçme özgürlüğü sağlıyoruz. Sadece geniş motor seçenekleriyle değil,  4 farklı donanım paketi ve özgün tasarımıyla da Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, müşterilerin bakış açısına göre konumlanan bir otomobil olacak. Yeni Citroën C4 X ve elektrikli ë-C4 X, kompakt 4 kapılı otomobil ile kompakt SUV tasarım kodlarının birleştirerek, sınıflararası yepyeni  bir tür olarak otomobil severlerin kalbini fethetmek için yollara çıkıyor” dedi.

4 Farklı Donanım Paketi

Citroën C4 X’te Feel, Feel Bold, Shine ve Shine Bold olmak üzere 4 farklı donanım paketi sunulurken elektrikli ë-C4 X sadece, en yüksek donanım seçeneği olan Shine Bold versiyonuyla tercih edilebiliyor. Tüm modellerde ABS, ESP, lastik basınç uyarısı, yokuş kalkış desteği, acil durum yardımı, ön, yan ve perde hava yastıkları, hız sabitleyici ve limitleyici, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, ön ve arka elektrikli camlar, otomatik ön farlar, 6-yöne ayarlanabilen sürücü koltuğu, 1/3’e 2/3 katlanır arka koltuklar, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon standart olarak sunuluyor. Donanıma bağlı olarak, şerit konumlandırma asistanı, uzun far asistanı, açılır tavan, LED gündüz farı ve ışık imzası, ECO-LED ön farlar, arka karartılmış cam, anahtarsız giriş ve çalıştırma, 10 inçlik renkli dokunmatik TFT ekran, 5 inçlik dijital gösterge, kablosuz Carplay ve Android Auto, navigasyon, Head-up Display ekran, 6-yöne ayarlanabilen yolcu koltuğu, ön ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve akıllı tablet desteği gibi donanımlar ile Citroën C4 X model ailesi kişiselleştirilebiliyor.  

Türkiye’de Bir İlk: Aynı Anda Hem Benzinli Hem Dizel Hem de Elektrikli

Citroën C4 X model ailesi, aynı anda elektrikli dahil olmak üzere 3 farklı güç ünitesiyle yollara çıkan ilk model olma ünvanıyla da dikkat çekiyor. Citroën C4 X’in 1.2 PureTech motoru, 6 ileri manuel şanzıman ile 100 HP güç ve 205 Nm tork sunarken, EAT8, 8 kademeli otomatik şanzıman ile 130 HP güç ve 230 Nm tork değerlerine sahip. Dizel cephesinde 1.5 litrelik BlueHDI, 130 HP güç ve 300 Nm tork değerlerini, yüksek performans ve verimliliğinin en iyi sağlandığı EAT8, 8 kademeli otomatik şanzıman ile birleştiriyor. Citroën C4 X modellerinin ortalama yakıt tüketimleri 4,3 ile 4,9 lt/100 km ortalamada (WLTP) gerçekleşiyor. Citroën elektrikli ë-C4 X ise 136 HP güç ve 260 Nm tork değerleri sunuyor. 50 kwh’lık batarya kapasitesiyla, hız şarj istasyonlarında (Hızlı DC-100 kW) 30 dakikada yüzde 10’den yüzde 80 seviyesine kadar şarj edilebiliyor. 50 kW’lik hızlı şarj istasyonlarına bu süre 55 dakika. 7.4 kW’lık hızlandırılmış (AC) istasyonlarında yüzde 100 batarya doluluk oranına 7,5 saatte ulaşılabiliyor. Enerji tüketimi 15,3 kwh/100 km olan Citroën elektrikli ë-C4 X’in menzili 360 km.

 

Yorumlar