Yeni BMW X1 ve yenilenen 3 Serisi Türkiye'de
12 Eylül 2022

Yeni BMW 3 Serisi Kuzey Ege'de düzenlenen özel bir etkinlikte otomotiv basınına tanıtıldı.
Yeni BMW X1 ve yenilenen 3 Serisi Türkiye'de

 

 

Daha büyük, daha teknolojik ve daha fonksiyonel yönleriyle Premium SAV segmentinde standartları belirleyen Yeni BMW X1, dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de 1 milyon 484 bin 200 TL'den başlayan fiyatlarla BMW Yetkili Satıcıları Showroomlarında sergilenmeye başlandı. Otomobilin ilk teslimatları ise Ekim ayının başından itibaren gerçekleşecek.

BMW'nin sportif ve günlük sürüş keyfini bir arada sunan modeli Yeni BMW 3 Serisi Ağustos ayından itibaren BMW tutkunlarıyla buluştu. Ön siparişe açıldığı günden bu yana otomobil severler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan Yeni BMW 3 Serisi, 1 milyon 745 bin 700 TL'den başlayan fiyatlarla Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarındaki yerini aldı.

Borusan Otomotiv olarak temsilcisi oldukları BMW markasının en yeni ve en güncel modellerini dünya ile eş zamanlı Türkiye pazarına da sunduklarını belirten Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, "Tamamen yenilenen BMW X ailesinin kompakt SAV modeli Yeni BMW X1, öne çıkan fonksiyonelliği ve geniş yaşam alanıyla segmentinde standartları belirliyor. Yeni nesil donanımları ve teknolojileri de bünyesinde barındıran Yeni BMW X1, Eylül ayından itibaren Borusan Otomotiv BMW Yetkili Satıcılarımızdaki yerini aldı" dedi.

Temmuz ayında ön siparişleri alınmaya başlanan Yeni BMW 3 Serisi’nin otomobil tutkunları tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandığını belirten Tiftik, “Borusan Otomotiv olarak tarafımıza ulaşan her talebi karşılamak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Yıl sonuna kadar tarafımıza ulaşacak isteklere olumlu yönde cevap vermek adına üreticimizle en üst düzeyde temaslarımıza devam edeceğiz. Ayrıca bugün sizlerle bir araya getirdiğimiz bir diğer önemli modelimiz ise Yeni BMW 3 Serisi Touring. Dinamik tasarımı ve geniş yükleme alanıyla BMW tutkunlarının yeni gözdesi olacaktır" dedi.

Yeni BMW X1

 

BMW'nin kompakt sınıfta yer alan SAV modeli X1, 3'üncü nesliyle yollarla buluşuyor. Fonksiyonellik, şık tasarım ve gelişmiş teknolojileri bir arada sunarak bulunduğu segmentte dengeleri değiştirmeyi hedefleyen BMW X ailesinin kompakt SAV modeli Yeni BMW X1 sDrive18i, Ekim ayının başından itibaren müşterilerine teslim edilmeye başlanacak.

Yeni BMW X1 sDrive18i 1.5 litre hacminde 3 silindirli benzinli motora sahip. 136 beygir güç ve 230 Nm tork üreten bu motor, gücünü ön tekerleklere 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile iletiyor. Otomobil 0’dan 100 km/s hıza sadece 9.2 saniyede ulaşıyor.

Kullanışlı olduğu kadar verimliliğiyle de öne çıkan Yeni BMW X1 sDrive18i WLTP normlarına göre karma olarak 6.3 – 7 lt / 100 km’lik yakıt tüketim verisi sunuyor.

 

X Ruhuna Yakışan Dinamik Tasarım

BMW'nin imzası olan böbrek ızgaraları, Yeni BMW X1'de neredeyse kare formuna ulaşıyor. İlk bakışta daha dik bir ön tasarıma sahip olan kompakt SAV, güçlü çizgilere sahip gövde oranları, kare forma benzeyen çamurlukları ile önde ve arka bölümde BMW X ailesi stili tasarım ögeleriyle ayırt ediliyor.

Ön kısımda yer alan Adaptif LED Farlar Yeni BMW X1’in yan profiline doğru X şeklini alarak aracın maceracı ruhuna gönderme yapıyor. Dikey çizgiler, dar ve dik tasarımlı arka cam ve LED teknolojisine sahip stop farlarıyla Yeni BMW X1'in tasarımı tamamlanıyor.

Yorumlar