YENİ AUDI A8, 2018’İN İLK ÇEYREĞİNDE GELİYOR
26 Ekim 2017

İleri otonom sürüş için geliştirilen ilk seri üretim otomobil olan A8, üstün teknolojiler ve yenilikçi dokunmatik ekranlı kontrol gibi özelliklerle dikkat çekiyor.
YENİ AUDI A8, 2018’İN İLK ÇEYREĞİNDE GELİYOR

Her yeni nesil gibi yeni Audi A8’de de boyutlar arttı. Standart versiyonda dingil mesafesi 13 cm artmış durumda. Artan boyutlar daha da geniş bir yaşam alanını beraberinde getiriyor. Tasarımı daha da dinamikleşen ve HD Matrix LED far gibi üstün teknolojilerle donatılan yeni Audi A8’in iç mekanı da bünyesinde barındırdığı ileri teknolojiyi yansıtıyor. Düğmelerin sayısı neredeyse yok denilecek kadar aza indirgenirken, tüm fonksiyonlar dokunmatik ekran üzerinden gerçekleştiriliyor. Ayrıca arka koltuk yolcusuna da küçük bir tablet boyutlarında dokunmatik bir uzaktan kumanda kullanıma sunuluyor.

Bünyesinde birçok modern teknolojiyi barındıran yeni nesil Audi A8 otonom sürüş için geliştirilen ilk seri üretim otomobil olma özelliğini taşıyor. A8'in yapay zeka pilotu, gidiş ve geliş şeritlerinin bariyerle ayrıldığı otoyol ve ana yollarda, 60 km/h'den düşük hızlarda otomobilin kontrolünü ele alıyor. Kalkış, hızlanma, dönüş ve frenler, sıkışık trafik pilotu tarafından yönetiliyor.

Audi, Yeni A8 için 48 voltluk elektrik sisteminden güç alan yeni aktif süspansiyon sistemi geliştirdi. Bu sistemde her tekerlek ayrı olarak kontrol edilerek, yol koşullarına uyum sağlıyor. Her tekerlekte ayrıca, 48 voltluk ana elektrik sisteminden beslenen bir elektrikli motor yer alıyor.  Önde yer alan kamera sayesinde Yeni A8 sedan yoldaki tümsekleri önceden tespit ederek aktif süspansiyonu önceden yola göre ayarlıyor.

Audi’nin amiral gemisi A8 Türkiye’de ilk etapta 3.0 TDI 286 HP dizel ve 3.0 TFSI 340 HP benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile 2018 yılının ilk çeyreğinden itibaren satışa sunulacak. 

Yorumlar