Yeni Audi A3, satışa sunuldu
22 Şubat 2021

Audi’nin premium kompakt sınıftaki başarılı temsilcisi A3 dördüncü nesliyle Türkiye’de satışa sunuldu.
Yeni Audi A3, satışa sunuldu

 

 

Pazara sunulduğu 1996 yılından bu yana Audi’nin en çok satan modellerinden biri olma başarısı gösteren Audi A3, dördüncü nesliyle satışa sunuldu.

 Gösterge panelinden, bir imza haline gelen farlarına, bilgi-eğlence sistemlerinden sürüş asistan sistemlerine kadar her noktasıyla, premium kompakt sınıfın dijitalleşmede geldiği son noktayı temsil ediyor. Yeni A3 dinamizmiyle de bir önceki nesle göre hissedilebilir şekilde geliştirildi. 

 Sportback ve Sedan olmak üzere iki farklı gövde tipinde satışa sunulan Yeni A3, 1,5 litrelik 4 silindirli TFSI ve 1 litrelik 3 silindirli TFSI motor seçenekleri ve iki farklı donanım seviyesinde alınabiliyor.

 Sportif tasarım detayları
A3’ün dördüncü neslinin iki gövde tipi de kompakt oranlara ve sportif bir tasarıma sahip. Ön kısımda yer alan tek çerçeveli ızgara ve büyük hava girişleri, dinamik karakterini ortaya koyuyor. Omuz çizgisi, ön farlardan arka stoplara kadar yumuşak bir çizgi halinde uzanıyor. Aşağıdaki alan daha içe kıvrımlı bir hal alıyor ve bu sayede çamurluklar güçlü görünüm kazanıyor.

 Her iki karoserde de opsiyonel Matrix LED farlarla sunulan dijital gündüz farları bir başka yenilik olarak göze çarpıyor. Sportif ve sofistike tasarım, iç kısımda da kendini belli ediyor: yeni vites, alüminyum veya karbon kaplamalar, çarpıcı kapı kilitleri ve siyah panel görünümlü gösterge paneli öne çıkan öğeler. 

 

 Kompakt ve bir o kadar kullanışlı
Yeni A3’ün her iki gövde seçeneği de, kompakt boyutları olmasına karşın daha fazla alan ve daha fazla işlevsellik sunuyor. 

 A3 Sportback, 4,34 metre uzunluğu ve 1,82 metre genişliğiyle (aynalar hariç), önceki modele kıyasla 3 santimetreden biraz fazla büyümüş. 1,45 metre yüksekliğe sahip modelin 2,64 metrelik aks mesafesi ise değişmeden kalmış.  380 litrelik bagaj alanı, arka koltuk sırasının yatırılmasıyla 1.200 litre hacme ulaşıyor. 

 Yeni Audi A3 Sedan ise, A3 Sportback'ten 15 santimetreden biraz daha uzun. Diğer tüm boyutları aynı olan bu karoserin bagaj kapasitesi ise 425 litre. 

 A3 Sportback elektrikli açılır/kapanır; A3 Sedan ise elektrikli açılır bagaj ile sunulurken, her iki model opsiyonel Konfor Anahtar’la birlikte, ayak hareketiyle de açılabilen bagaj kapağı özelliğine sahip oluyor. 

Yorumlar