YENI AUDI A1 SPORTBACK YOLLARA ÇIKMAYA HAZIR
15 Temmuz 2018

Dinamik tasarımıyla öne çıkan Audi A1 Sportback; bilgi, eğlence ve sürüş destek sistemleri kadar kişiselleştirme olanaklarıyla da dikkat çekiyor.
YENI AUDI A1 SPORTBACK YOLLARA ÇIKMAYA HAZIR

Bir önceki nesline oranla uzunluğu 56 milimetre gibi kayda değer ölçüde artırılan A1 Sportback, 4,03 metre uzunluğunda. Otomobilin genişliği ise 1,74 metreyle önceki jenerasyonla neredeyse aynı. Yüksekliği ise sadece 1,41 metre. Geniş yapısı, kısa ön ve arka çıkıntıları otomobile sert ve sportif bir görünüm kazandırıyor. Yere yakın olarak konumlandırılmış olan geniş tek çerçeveli ızgara ve dışa uzanan hava kanalları, otomobilin ayırt edici ön görünümünün ana hatlarını oluşturuyor. Kaputun ucunun tam altında yer alan üç adet düz açıklık ise markanın 1984’teki ralli ikonu olan Sport quattro’ya atıfta bulunuyor.

Önceki versiyonundan çok daha geniş bir iç mekan hacmi sunan A1 Sportback, bu sayede sürücü ve yolcular için çok daha fazla konfor sunuyor. Kompakt dış görünüm ve sportif tavan çizgisine rağmen tavan yüksekliği ve koltuk aralığı, otomobilin arka koltuğunda yetişkin bireylerin rahatça oturmasına izin verecek kadar geniş. Otomobilin bagaj kapasitesi ise 65 litre artmış durumda. Normal kullanımda 335 litre olan bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1.090 litreye yükseliyor. Bagajın yerden yüksekliğinin 67 santimetre olması da kullanım kolaylığı sağlıyor.

Kapsamlı sürüş destek sistemleriyle yollara çıkacak olan yeni Audi A1 Sportback; 1.5 TFSI 150 HP ve 1.0 TFSI 116 HP olacak şekilde yüksek verimlilikte benzinli motor seçeneklerine sahip. Turboşarj, doğrudan enjeksiyon ve parçacık filtresi, standart özellikler arasında.

Yorumlar