YENİ A-SERİSİ 2018 YILINDA GELECEK
20 Mayıs 2017

Mercedes, W177 kasa kodlu yeni A-Serisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yol testleri devam eden aracın kamuflajlı görüntüleri çekildi.
YENİ A-SERİSİ 2018 YILINDA GELECEK

Mercedes, yeni kompakt sınıf temsilcisinin boyutlarını ve genel hatlarını korurken yeni teknolojilerle premium kompakt sınıftaki rekabeti daha da kızıştıracak. Marka 2012 yılında W176 kasa kodlu güncel A-Serisi’ni MFA (modüler önden çekişli) platformuyla pazara sunmuştu. Söz konusu platform A-Serisi ile birlikte GLA, CLA ve CLA Shooting Break dışında Infiniti Q30 ve QX30’da da kullanılıyor.

Gelen bilgilere göre W177 üretim koduna sahip yeni nesil ile birlikte A-Serisi platformunu kullanan versiyonların sayısı daha da artacak. Çin pazarına özel bir A-Serisi Sedan söz konusu olabilir. Bunun dışında G Serisi’ne tasarım olarak benzeyen bir GLB de üretilebilir. Platform olarak MFA2 devreye giriyor. Bu ise 50 kg daha hafif bir yapı anlamına geliyor. Boyutlarında ciddi bir değişim olmasa da, 2 cm’lik aks mesafesi artışının arka koltuk yolcularını mutlu edeceği kesin. Üstelik arka koltuk geçiş daha da kolay olacakmış. Gelen bilgilere göre güncel nesildeki kullanımı zorlaştıran şikayet unsurları da giderilecek. Örneğin bagaj ağzı daha geniş tasarlanacak.

Yeni nesil A-Serisi ile birlikte aracın kokpit tasarımı da değişecek. Bu ise S, E ve C-Serisi’ndeki geniş ekranlı teknolojik kokpitin bundan böyle A-Serisi’nde kullanım bulması anlamına geliyor. Tanıtımı yapılan EQ-Concept’teki havada süzülüyormuş gibi duran tasarım seri üretime daha uygun bir uyarlamayla karşımıza çıkabilir. Analog düğmeli veya tamamen dokunmatik mi, kullanım konseptinin nasıl şekilleneceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Buna karşın büyük oranda motor gamının adı koyulmuş durumda. Küçük hacimli dizel motor güncel nesilde olduğu gibi Fransız Renault’nun raflarından alınacak. Yeni E-Serisi’nde de kullanılan OM654 kodlu 2,0 litrelik dizel motor 150 HP ve 194 HP versiyonlarıyla A-Serisi’nde de kullanılacak. Benzinli cephesinde de yeni motorlar devreye alınacak. Direkt enjeksiyon ve turbo besleme başta olmak üzere modern teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanan 2,0 litrelik M254 tipi motor farklı güç versiyonlarıyla ürün gamındaki yerini alacak. Ayrıca bir elektromotor destekli bir versiyonun da üretilmesi gündeme gelebilir. Bu motor A250 ile başlayarak güç versiyonuna göre AMG’ye geniş bir alanda kullanım bulacak. Yeni A-Serisi’nin AMG versiyonunun 408 HP civarında üretmesi öngörülüyor. 48 volt elektronik sistemle çalışan araçta dokuz kademeli otomatik şanzıman gücünü dört tekerleğe birden aktarıyor olacak. Bunun dışında salt elektrik enerjisi ile 100 km’ye kadar menzile ulaşması öngörülen bir hibrit versiyon üzerinde de duruluyor. 

Yorumlar