VW 8 KİŞİLİK ELEKTRİKLİ MİNİBÜS ÜRETECEK
09 Ocak 2017

Volkswagen, Detroit’te I.D. Buzz adı altında sekiz kişiye kadar oturma alanı sunan 600 km menzile sahip bir elektrikli minibüs tanıttı.
VW 8 KİŞİLİK ELEKTRİKLİ MİNİBÜS ÜRETECEK

Elektrikli otomobillere yatırım yapmaya devam eden Volkswagen 2025 yılına kadar yılda 1 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. Markanın Detroit’te sergilediği I.D. Buzz markanın elektrikli otomobillere yapmış olduğu yatırımların en güncel örneği. Markanın “Geleceği seri üretime sokuyoruz” sloganıyla tanıttığı I.D. Buzz 4.942 mm uzunluğa, 1.976 mm genişliğe ve 1.963 mm yüksekliğe sahip ve MEB-XL platformu üzerine yükseliyor. Araç 3.300 mm dingil mesafesiyle son derece geniş ve kullanışlı bir yaşam alanı vaat ediyor. Sıfır emisyonlu dört tekerlekten çekişli sistem önde ve arkada birer adet olmak üzere iki adet elektromotorla donatılmış durumda. Bu ise 275 kW/374 HP sistem gücü anlamına geliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyede tamamlayan araç 160 km/s maksimum hıza ulaşıyor.

Marka konsept otomobil örneğinden hareketle 2020 yılına kadar bir I.D. model ailesi satışa sunmayı hedefliyor. Markanın patronu Herbert Diess: “Elektrikli otomobil ailemizle milyonlara ulaşacağız, milyonerlere değil” diyerek elektrikli otomobil ürün grubu ile ilgili hedeflerinin altını çizdi.

Sekiz kişiye kadar oturma alanı sunan I.D. Buzz 600 km menzil sunuyor. 150 kW besleme kapasitesine sahip şarj ünitesinde sadece 30 dakikada şarj kapasitesinin yüzde 80’i doldurulabiliyor. Sadece elektrikli otomobil noktasında yatırım yapmakla kalmayan Volkswagen I.D. Pilot ile 2025 yılına kadar tamamen otonom sürüş imkanı da sunmayı hedefliyor. Sistem diğer otonom sürüş özelliğine sahip araçlarla aynı çalışma prensibiyle çalışıyor.

Yorumlar