VOLVO’NUN KÜÇÜK SUV’U GELİYOR
24 Mayıs 2017

Volvo, yıl bitmeden tanıtmayı planladığı küçük SUV modeli XC40’ı V40 karoserine gizlenerek geliştirmeye devam ediyor. Araç yıl bitmeden Çin’de lanse edilebilir.
VOLVO’NUN KÜÇÜK SUV’U GELİYOR

Markanın güncel ürün gamında kompakt sınıfta bir SUV almak isteyenler V40 Cross Country ile yetinmek zorunda. CMA adındaki kompakt modüler platform ile birlikte markanın ürün gamı çeşitliliğine bir de kompakt SUV eklenecek. Volvo Concept 40.1 Yeni XC40 ile ilgili bir ön gösterim niteliğindeydi.

Yeni küçük SUV markanın yeni nesil modellerde de kullandığı tasarım diline sadık bir görünüme sahip olacak. Dikey konumlu heybetli ön ızgara, geniş çamurluklara kadar giren büyük boy keskin bakışlı farlar ve T formlu gündüz LED’leri.

Yeni platform aynı modelin farklı versiyonlarını kolaylıkla geliştirme imkanı sunuyor. XC40’ın dışında V40 ve C40 gibi modeller de tüketiciyle buluşacak. Markanın yeni nesil elektronik sürüş destek sistemleri daha da geliştirilecek.

2017 IAA’da tanıtılması ve 2018 yılının ilk aylarında satışa sunulması beklenen XC40’ın motor kaputunun altında bilindik 2,0 litrelik motorlar dışında üç silindirli 1,5 litrelik bir turbo motor da sunulacak. Bu motorun 180 HP güç üretmesi bekleniyor. Bunu dışında tıpkı daha büyük ağabeylerde olduğu gibi XC40’ta da bir hibrit sistem sunulacak. Tıpkı T8 örneğinde olduğu gibi yeni XC40’ta da yedi kademeli çift kavramı şanzıman ve 50 kW gücünde bir elektromotor kullanılıyor. 9,7 kWh kapasiteli lityum iyon bataryalarla 50 km menzil mümkün oluyor.

Yorumlar