VOLVO’DAN ŞARJ ÇÖZÜMLERİNE YATIRIM
02 Kasım 2018

Volvo Cars Tech Fund, elektrikli araç şarj şirketi FreeWire'a yatırım yaptı
VOLVO’DAN ŞARJ ÇÖZÜMLERİNE YATIRIM

Volvo Cars'ın otomobilleri elektrikle geleceğe hazırlama stratejisi doğrudan şarj veya hizmet istasyonlarına sahip olmayı öngörmese de FreeWire şirketine yapılan yatırım şirketin diğer ortaklarla birlikte elektrik tabanlı mobiliteye yaygın bir geçişin sağlanması için genel taahhüdünü destekliyor. FreeWire, elektrikli otomobillere yönelik esnek hızlı şarj teknolojilerinde öncü olan San Francisco merkezli bir şirket. Şirket, elektrikli araç şarjının hızla ve yaygın olarak kullanılmasına imkân sağlayan hem sabit hem de mobil hızlı şarj teknolojilerinde uzmanlaşmış durumda.

Geleneksel sabit şarj istasyonlarının kurulması genellikle şarj istasyonları ile ana elektrik şebekesi arasındaki bağlantıyı desteklemek için çok sayıda iyileştirme ve güçlendirme gerektiren maliyetli bir süreç oluş yoğun bir işgücü gerektiriyor. FreeWire şirketinin şarj istasyonları bu problemleri ortadan kaldırıyor ve düşük voltajlı güç kullanımına imkân tanıyor. Bu da operatörlerin mevcut elektrik kaynaklarını kullanmasına olanak sağlıyor. Böylece sürücüler hızlı şarjın faydalarından yararlanabilirken, operatörlerin şebekeye yüksek voltajlı bir bağlantı kurma zorluğuna gerek kalmıyor.

Volvo Cars, otomobil sektörünün en iddialı otomobillerin geleceğe hazırlanma stratejilerinden birine sahip. 2019 yılından itibaren piyasaya sürülen her yeni Volvo otomobili elektrikli olacak. Şirket, 2025 yılına gelindiğinde dünyadaki tüm satışlarının yüzde 50'sinin tamamen elektrikli araçlar olacağını öngörüyor.

Yorumlar