VOLVO ELEKTRİKLİYE AĞIRLIK VERECEK
22 Mayıs 2017

Yeni bir dizel motora yatırım yapmayacağını açıklayan Volvo, otomobilin geleceğini elektrikte görüyor.
VOLVO ELEKTRİKLİYE AĞIRLIK VERECEK

Geleceği elektrikli otomobillerde görev İsveçli üretici Volvo, dizel motor üretimini durduracak. Markanın patronu Hakan Samuelsson yeni dizel motor geliştirmenin ekonomik olmaktan çıktığını ifade etti ve ekledi: “Bugün ki bakış açımızla bundan sonraki süreçte yeni nesil bir dizel motor geliştirmeyeceğiz.”

Volvo, 2013 yılında üretim programına dahil ettiği güncel dizel motor üzerinde çalışacak ve yapacağı iyileştirmelerle yeni Euro 6c emisyon normunu yerine getirecek. Marka, devam eden süreçte yeni bir dizel motora yapılacak yatırımın çok yüksek olacağını düşünüyor. Güncel motorlar yapılacak optimizasyon v iyileştirmelerle 2023 yılına kadar üretim programında yer almaya devam edecek.

Volvo bunun yerine bütün ürün gamını elektrikle geleceğe hazırlamayı tercih ediyor ve otomobilin geleceğini elektrikte görüyor. Benzinli motorlar 48 volt ile beslenecek, bunun dışında hibrit ve tamamen elektrikli ürün gamına dahil edilecek. Volvo, tamamen elektrikli ilk otomobilini 2019 yılında pazara sunmayı planlıyor. 

Yorumlar