VOLVO CARS, YENİ S60’I TANITTI
06 Temmuz 2018

Volvo Cars, şirketin ABD’deki ilk fabrikası Güney Carolina, Charleston tesisinin açılışında bu tesiste üretilen orta sınıf spor sedan yeni S60’ı tanıttı.
VOLVO CARS, YENİ S60’I TANITTI

Şirketin yeni tesisin açılışı ile yeni modelin tanıtımını aynı gün yaptı. Bu, şirketin ABD pazarına verdiği önemi gösteriyor. Ayrıca yeni S60 dizel seçeneği olmayan ilk Volvo otomobili olmasıyla da özel bir konuma sahip. Marka uzun v olarak şirketin elektrifikasyonu destekleyen endüstri lideri yaklaşımını ve geleneksel içten yanmalı motorların dışdede otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanmasına inanıyor ve 2017 yılında, 2019 yılından itibaren tüm yeni modellerinin elektrikli bir altyapıya sahip olacağı stratejisini açıklamıştı.

Yeni S60’ta iki ayrı elektrikli ve benzinli hibrit motor seçeneği bulunuyor. Volvo’nun T6 Twin Engine AWD elektrikli hibrit motoru toplam 340 HP güç üretirken, ödüllü T8 Twin Engine AWD elektrikli benzinli hibrit ise 400 HP güç üretiyor. Ayrıca Volvo’nun kendisini ispatlamış T5 ve T6 benzinli motorları da yer alacak.

Yeni S60 markanın; V60, 90 Serisi otomobiller ve ödüllü XC60 gibi otomobillerinde de kullandığı Ölçeklendirilebilir Ürün Mimarisi (SPA) platformu üzerinde yükseliyor. Bu durum, yeni S60'ı yoldaki en güvenli otomobillerden biri haline getiriyor.

Yeni Volvo S60 Türkiye’de 2019’da satışa sunulacak.

Yorumlar