VOLKSWAGEN’İN ELEKTRİKLİSİ YOLDA: ID.3
20 Mayıs 2019

Boyut ve konumlandırma olarak Golf’ün elektriklisi olarak kabul edilebilecek olan ve tamamen elektrikli ID ailesinin ilk üyesi olan ID.3 Eylül’de lanse edilecek.
VOLKSWAGEN’İN ELEKTRİKLİSİ YOLDA: ID.3

Volkswagen, marka tarihinde yeni bir dönüm noktası olan ID elektrikli otomobil ailesinin ilk üyesi olan model ile ilgili bilgileri ve teknik detayları Eylül ayında gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı öncesi Berlin’de düzenlenen bir etkinlik ile açıkladı. Kompakt elektrikli modelin adı ID. 3 olarak açıklandı. Volkswagen’in bu modele ID. 3 adını vermesinin iki nedeni bulunuyor: İlki, markanın ve genel olarak otomotiv sektörünün sınıflandırma sisteminde kompakt otomobillerin segmenti 3 olarak adlandırılıyor. İkincisi ise, ID. 3 model lansmanının, marka tarihinde Beetle ve Golf’un ardından stratejik öneme sahip üçüncü bölümü açtığı kabul ediliyor. Volkswagen’in Avrupa genelinde ön sipariş almaya başladığı model, 330 ila 550 kilometre menzile sahip 3 farklı batarya seçeneği ile satışa sunulacak.

Volkswagen 2025 yılına kadar 20 farklı elektrikli modeli piyasaya sürmeyi hedefliyor. Ulaşılabilir fiyatlı elektrikli modeller piyasaya sürmeyi amaçlayan marka bu süreçte 10 milyon adet elektrikli otomobil satmayı hedefliyor. ID.3’ü Volkswagen’in diğer elektrikli modelleri SUV ID. CROZZ1, ID. BUZZ1 ve sedan VIZZION1 takip edecek.

Yorumlar