VITARA EFSANESİ YENİDEN TÜRKİYE’DE
16 Mayıs 2016

Baştan aşağı yenilenen Suzuki’nin SUV modeli Vitara Haziran ayında 73 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla yollara çıkacak.
VITARA EFSANESİ YENİDEN TÜRKİYE’DE

Kompakt otomobil ve SUV uzmanı Suzuki, baştan aşağı yenilenen Vitara ile segmentteki iddiasını yeniden ortaya koyuyor. Euro NCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız alan Vitara’da GL+ ve GLX olmak üzere iki farklı donanım seçeneği sunuluyor. Yeni Vitara, hem daha düşük hacimdeki motoru hem de iç mekândaki genişliği koruyarak yeniden şekillendirilen boyutları sayesinde çok daha kompakt bir yapıya büründü. Öncüsünün 1580 kg ağırlığına karşın yeni Vitara sadece 1075 kg ağırlığa sahip. Daha kompakt boyutlarla dikkat çeken yeni Vitara, 4,1 metre uzunluğu, 1,7 metre genişliği ve 1,6 metre yüksekliğiyle yolcularına geniş bir yaşam alanı ve 375 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor.

Yeni Vitara’da 1,6 litre hacmindeki VVT benzinli motor görev yapıyor. 6000 d/d’de 120 HP güç ve 4400 d/d’de 156 Nm tork üreten bu motor, 6 ileri otomatik vites seçeneği ile birlikte görev yapıyor. Direksiyon simidinin arkasına yerleştirilen kulakçıklarla manuel olarak da tercih edilebilen şanzıman ile birlikte Yeni Vitara 0-100 km/s hızlanmasını 13 saniyede gerçekleştiriyor. Maksimum 180 km/s hıza ulaşabilen Yeni Vitara, seçenekler arasında Allgrip 4x4 çekiş sistemini de sunuyor. Vitara, yakıt tasarrufu sağlayan motorlarıyla, sınıfında ortalamanın altında yakıt tüketimi değerlerine sahip. Yeni Vitara şehir dışında 100 km’de ortalama 4.8 litre, karma tüketimde ise ortalama 5.3 litrelik yakıt tüketimi değerine sahip.

Yeni nesil 4x4 Allgrip teknolojisiyle 4 farklı sürüş keyfi yaşatan Vitara, değişken yol şartlarına uyum sağlayarak sürüş güvenliğini maksimum seviyeye ulaştırıyor. Aracın istenildiği zaman 2 çeker, istenildiği zaman 4 çeker olması, önemli bir yakıt tasarrufu avantajı sağlıyor. 4x4 Allgrip’e ek olarak Vitara’nın yerden yükseklik, yaklaşma ve tırmanma açıları da aracın önemli avantajlarından birini oluşturuyor. Ayrıca arazi sürüşünü azami kılmak adına yokuş kalkış desteği ve eğim iniş kontrol sistemi de Vitara’nın diğer önemli özellikleri arasında yer alıyor. Son dönemin en önemli tredlerinden biri olan kişiselleştirilebilir özellikler yeni Vitara’da da kullanılıyor.

Yeni Suzuki Vitara Haziran ayından itibaren 73 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla yollara çıkacak.

Yorumlar