TVR TEKRAR YOLLARA ÇIKIYOR
08 Mayıs 2017

İngilizlerin efsane spor otomobil markası tekrar yollara dönmeye hazırlanıyor. Markayı tekrar ayağa kaldıran ise eski F1 tasarımcısı Gordon Murray ve Cosworth.
TVR TEKRAR YOLLARA ÇIKIYOR

Uzun süredir sessizliğini koruyan ve bu süre içerisinde farklı kişiler tarafından satın alınan, ancak bir türlü yeni bir otomobile hayat veremeyen İngilizlerin efsane spor otomobil markası TVR sessizliğini bozmaya hazırlanıyor. 2015 yılında başlamak üzere potansiyel müşterilere farklı modellemeler ve çizimler gösteren marka yeni üretim atölyesinde yine potansiyel müşterilere son derece iddialı bir spor otomobil tanıttı. En azından şimdilik fotoğraf bazında tanıttı. Gelen bilgilere göre şimdiden 400 adetlik bir sipariş söz konusu, ki bu da 2018 yılına kadar olan üretimi garantiliyor.

Bütün servetini bilgisayar oyunlarıyla yapmış olan patron Les Edgar 2013 yılında satın aldığı markaya yeniden hayat vermek üzere çok önemli isimli saflarına kattı. Bunlardan biri eski Formula 1 tasarımcısı Gordon Murray. Doğal olarak bütün ekibi de işe dahil oldu. Güç ise Cosworth raflarından sağlanıyor. Gelen bilgilere göre 5,0 litre hacimli V8 silindirli atmosferik bir motor kullanılacak. 470 HP güç performans endişelerini yersiz kılıyor. Motor önde uzunlamasına konumlandırılırken güç altı vitesli manuel şanzıman üzerinden arka aksa aktarılacak. Bir TVR geleneği olarak yeni modelde de elektronik meleklere yer verilemeyecek. Sürücünün tek güvencesi ABS ile sınırlı olacak.

Alaşım karoserin altında kafes tipi boru şasi ve bağımsız süspansiyon gizleniyor. Yaklaşık 1.200 kg ağırlık söz konusu olacak. 

Yorumlar