TÜRKİYE’YE ÖZEL VERSİYON: CIVIC RS
20 Şubat 2017

Honda’nın Türkiye için özel olarak üretim programına dahil ettiği ve Civic Sedan ailesinin en güçlü versiyonu olan Civic RS, 109 bin 900 TL’den satışa sunuluyor.
TÜRKİYE’YE ÖZEL VERSİYON: CIVIC RS

Honda Türkiye, Ekim 2016’da 10. nesil Civic Sedan’ı 1,6 litre atmosferik benzinli motor ve LPG alternatifiyle satışa sunmuş ve lansmanla birlikte yoğun bir taleple karşılaşmıştı. Yeni nesil Civic Sedan’ın da kazandırdığı ivmeyle 2016 yılını başarılı bir şekilde kapatan Honda Türkiye yüzde 10-15 kadar daralması öngörülen pazarda büyüme hedefliyor. Güncel haliyle tek vardiya günde 107 araç üreten Honda Türkiye Ekim ayında iki vardiyaya geçecek ve üretim adedini de ikiye katlayacak. Böylece fabrika yılda 35.000 adet araç üretiyor olacak.

Bir yandan tesisin üretim adedini yukarılara taşıyan marka diğer yandan ise müşterilerden gelen talebi karşılamak üzere Civic ailesini genişletiyor. 2018 yılında ürün gamına dizel versiyonu katmayı planlayan Honda Türkiye yeni Civic Sedan RS ile performans tutkunlarının beklentilerini karşılamayı hedefliyor. Civic Sedan ailenin tepe noktasını oluşturan RS versiyonu aynı zamanda ailenin güçlü versiyonu olmasıyla dikkat çekiyor. Ailenin diğer üyelerinden minör tasarım detaylarıyla ayrılan Civic Sedan RS’in en önemli kozu motor kaputunun altında gizleniyor. Honda Türkiye’nin Türkiye pazarı için özel olarak geliştirdiği Civic Sedan RS’in motor kaputunun altında 1,5 litre hacimli dört silindirli VTEC Turbo bir motor görev yapıyor. 182 HP güç üreten motor henüz 1.700 d/d itibariyle 220 Nm tork kullanıma sunuyor. Motorun üretmiş olduğu güç 7 oranlı CVT otomatik şanzımanla ön aksa aktarılıyor. Yüksek çekiş gücü sunan motor ani hızlanma isteklerine tereddüt etmeden karşılık verirken sadece alt ve orta hızlarda değil yüksek hızlarda da sürücünün hızlanma isteklerine cevap veriyor. Farbiak verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 8,1 saniyede tamamlayan Civic Sedan RS söz konusu performansa karşın 100 km’de ortalama 6 litre yakıtla yetiniyor.

Özellikle Civic severler tarafından merakla beklenen Civic Sedan RS 109 bin 900 TL fiyatıyla satışa sunuluyor.

Yorumlar