TÜRKİYE’DEKİ İLK SHOWROOMUNU AÇTI
13 Mart 2016

İlk showroomunu İstanbul Maslak’ta açan Lexus, 6 model ile Türkiye’de yeni bir dönemin öncülüğünü de üstleniyor.
TÜRKİYE’DEKİ İLK SHOWROOMUNU AÇTI

Müşterilerinin karşısına ilk defa yaşayacakları bir deneyim ve yeni bir hizmet anlayışı ile çıkacak. Lexus için özel bir konseptle hazırlanan Maslak showroomundaki 1.000 metrekare alanda; IS, GS, LS, NX, RX ve RC modelleri bulunuyor. Lexus’un Türkiye’deki ilk showroom’unda gerçekleştirilen basın toplantısına Lexus Avrupa Başkanı Alain Uyttenhoven de katıldı. Açılışta konuşan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, Türkiye'de Lexus markasının uzun zamandır merak ve heyecanla beklendiğini belirterek, "Lexus hayranlık uyandıran bir marka. Lexus'un felsefesi ‘sadece bir otomobil üretmek değil, bir sanat eseri üretmektir. Lexus; sadece lüks bir otomobil markası değil, bir yaşam biçimidir” dedi. Bozkurt, sözlerine “Türkiye pazarına girişimiz ile birlikte lüks kavramı ülkemizde de yeniden şekillenecek. Sadece ürünümüzle değil sunduğumuz hizmetler ile de farklılığımızı yansıtacağız. Lexus’un duruşu farklı bir noktada olacak” diye devam etti.

İstanbul Maslak'ta açılan Lexus showroomuna gelenler farklı bir deneyime de şahit olacaklar. Markanın misafirperverliğini öne çıkaran “omotenashi” felsefesi ile şekillenen İstanbul showroomu, Lexus’un dünya çapındaki ilk yeni konseptlerinden biri oldu.

Türkiye geneline yayılmış 60’a yakın altyapı ağı ile servis hizmetlerinin, özel eğitim almış servis danışmanları tarafından gerçekleştirileceğini belirten Ali Haydar Bozkurt, “Lexus showroomuna gelen herkese, kendisini özel ve rahat hissettirecek bir hizmet sunacağız. Lexus  sahipleri bizim ailemizin bir parçası olacaklar. Sevgi, bazen sevdiğinin hayatını kolaylaştırmaktır. Biz de misafirlerimizin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar sunmak istiyoruz. Hizmetlerimiz içerisinde ilk etapta söyleyeceklerimiz; Çalışma saatleri dışında showrooma gelmek isteyenlere randevuyla 7 gün/ 24 saat hizmet vereceğiz. Lexus kullanıcısı Türkiye’nin neresinde olursa olsun kendini her zaman ayrıcalıklı hissedecek. Her Lexus sahibinin kendine özel bir danışmanı  olacak. İhtiyaç durumunda helikopter  göndermeye, dilediklerinde bulundukları lokasyona özel hazırlanmış TIR’lar ile otomobillerini transfer etmeye kadar geniş bir hizmet yelpazemiz olacak. Otomobilin konforunu maksimum seviyede yaşamak ve otomobilin tüm özelliklerine hakim olmaları açısından Lexus sahiplerinin şoförlerine veya makam soförlerine  de 2 günlük bir eğitim programı hazırladık” dedi.

Lexus markası, global anlamda daha geniş ürün gamıyla daha fazla pazarda yer almaya devam ederken, dünya çapında ve Avrupa'da yükselen bir satış grafiğine sahip. Lexus, genişleyen ürün gamıyla birlikte Avrupa'da 2020 yılında 100 bin adede ulaşmayı hedefliyor.

Yorumlar