Türkiye’de Yılın Otomobili 2023 için Seçici Kurul belirlendi
06 Nisan 2023

Türkiye’de Yılın Otomobili 2023 için Seçici Kurul belirlendi

Türkiye’de Yılın Otomobili 2023 için Seçici Kurul belirlendi
 

Türkiye Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili-2023” için geri sayım başladı. 2022 Şubat-2023 Şubat tarihleri arasında satışa sunulan (ODD şubat ayı model dökümünde görülen araçlar) 33 otomobil arasından “Yılın Otomobili” için yarışacak 7 finalisti belirlemek için ilk oylama 3-8 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Sonuçlar 10 Nisan 2023 tarihinde açıklanacak. 
Ardından 23 Mayıs 2023 tarihinde İntercity İstanbulpark’da test sürüşü yapılacak. Bu etkinlikte jüri üyeleri 7 finalisti bir arada test etme şansı bulacaklar. 
5-10 Nisan arasında yapılan final oylaması sonucunda 2023 Türkiye’de Yılın Otomobili seçilen otomobil ise 13 Haziran’da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Ayrıca OGD, bu yıl da “Yılın Tasarımı”, Yılın İnovatif Projesi” ve “Yılın Basın Lansman’ı” kategorilerinde de ödül verecek.
 
HER YIL DEĞERLENDİRME YAPILACAK
 
Bu yıl 8’incisi düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında ilk kez yeni bir yöntem uygulanacak. Yılın Otomobili için oylamayı sadece Seçici Kurul’daki üyeler yapabilecek. OGD Yönetim Kurulu kısa bir süre önce üyeler arasında bir anket düzenlemişti. Bu ankette üyelerden gelen görüşler ve yorumlar sonucunda bir manifesto hazırladı. Seçici Kurul’da yer alan isimleri belirlerken manifesto kriterleri göz önüne alındı. Bu kriterlere uyan üyeler Seçici Kurul’da yer aldı. Her yıl değerlendirme yapılarak Seçici Kurul’daki isimler yeniden belirlenecek.
 
2023 Seçici Kurul’u şu isimlerden oluşuyor:
 
 
Tarık Akagün
Onur Akçay
Emre Anamur
Okan Altan
Ahmet Salih Armağan
Mehmet Emin Avcı
Aslan Batur
Bahadır Bektaş
Recep Bozdağ
Ahmet Çelik
Ayça Çizer
İbrahim Davsan
Volkan Demirkuşak
Abdulselam Durdak

Burak Ertem
Babür Gürel
Fırat İpek
Süreyya İzgi
Doğan Kabak
Serkan Kalkavan
Mehmet Ali Kantarcı
Ercan Karaca
Hırant Kasapoğlu
Sinan Koç
Koray Kodal
Mehmet Onur Koray
Levent Köprülü
Yavuz Müftüoğlu
Ahmet Said Özen
Eray Özgür
Murat Öztürk
Aykut Özdek
Emre Özpeynirci
Mete Tansu
Eren Tekin
Kamil Hakkı Tolunay
Cihangir Perperik
Ufuk Sandık
Sinan Sertoğlu
Ali Yıldırım
Mert Yılmaz
Yaman Yılmaz

Yorumlar