Tamamen Elektrikli Jeep, “Avenger” Paris’te Tanıtıldı
24 Ekim 2022

Jeep’in tamamen elektrikli ilk modeli “Avenger”, Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı.
Tamamen Elektrikli Jeep, “Avenger” Paris’te Tanıtıldı

 

 

<div class="leading-image" 100%;="" margin-bottom:="" 1.15em;="" font-size:="" 0.75em;="" line-height:="" 1.5em;="" font-family:="" -apple-system-font;="" color:="" rgba(0,="" 0,="" 0.65);"=""> 

 

WLTP döngüsünde 400 km, şehir kullanımında ise 550 km’ye varan menzil sunacak olan Avenger’in yeni elektrikli güç-aktarma sistemi; 115 kW (156 beygir) güç ve 260 Nm tork üreten 400 voltluk elektrik motoru ile yeni 54 kWh (Kilowatt saat) bataryayı bir arada sunuyor.
Jeep Avenger, Paris Otomobil Fuarı’nda (Mondial de L'Automobile 2022) tanıtıldı. En başından itibaren tam bir “Jeep” olarak tasarlanan ve geliştirilen Avenger, kompakt boyutlara Jeep DNA'sını taşırken; tasarım, tarz, işlevsellik ve gelişmiş teknolojik niteliklerle müşterilerin gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamaya hazırlanıyor. Avrupa pazarlarına uygun kompakt boyutları ve teknolojik özellikleriyle Jeep’in tamamen elektrikli araçlar ürün gamına öncülük eden Avenger aynı zamanda Jeep’in dünyada sıfır emisyonlu lider SUV markası olma yolundaki, küresel elektrifikasyon stratejisinin de önemli bir adımını temsil ediyor. 
Jeep Avenger’da standart olarak yer alan Selec-Terrain® ve Eğim İniş Kontrolü, otomobilin yerden yüksek yapısının ve üstün yaklaşma ve uzaklaşma açılarının da sayesinde ona gelişmiş beceriler sağlıyor. Jeep Avenger, yeni bir elektrikli motor ile yeni bir bataryayı birleştiren yeni nesil 400 Volt elektrikli güç-aktarma sistemi ile donatılıyor. Hızlı şarj noktalarında DC 100 kW Mod 4 kablo ile 30 km sürüş menzili için, sadece 3 dakika şarj yeterli oluyor. Ayrıca, bataryalar yüzde 20’den yüzde 80’e yalnızca 24 dakikalık bir sürede şarj oluyor. Tüm bu özellikler onu, sınıfındaki geleneksel oyuncular dışında Jeep marka sıfır emisyonlu bir alternatif arayanlar için cazip bir seçenek haline getiriyor. Kompakt boyutları, geniş iç mekanı ile Jeep Avenger, modern bir tasarım arayan aktif yaşam tarzına sahip kullanıcıları hedefliyor. 
Paris’te düzenlenen basın tanıtımında “Yeni Jeep Avenger, Avrupa'da tanıtılacak tamamen yeni ve elektrikli Jeep ürün gamının ilk modeli. Avenger; bu yönü ile markamız için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.” şeklinde konuşan Jeep CEO’su Christian Meunier “Avenger, Avrupa pazarlarının beklentilerine uygun niteliklerle üstün Jeep kabiliyetini sunuyor. Burada, Paris'te, aklımızda net bir hedefle, yeni tamamen elektrikli 4x4 özellikli Jeep modellerinden oluşan eksiksiz bir portföyümüz olduğunu gösterdik. Dünyanın bir numaralı elektrikli SUV markası olmak Sıfır Emisyon Özgürlüğü misyonumuza ulaşmak için yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
Jeep markasını B-SUV segmentinde temsil eden Renegade modelinin altında konumlandırılan Avenger 4 metre uzunluğunda ve bir kompakt SUV olarak hacim açısından Avrupa'nın en büyük ikinci segmenti olan ve hızla büyüyen B-SUV segmentinde yer alıyor.B-SUV segmentinin 2023 yılında yıllık toplam 2,2 milyon satışa ulaşması bekleniyor. Bu, Avrupa'da satılan her beş araçtan birine denk geliyor. 2024 yılına kadar Jeep ürün gamında yer alan ve en çok satan model olmasını beklenen ve  Avrupa’da gelecek yıl satışa sunulacak Jeep Avenger,  Türkiye yolları ile 2023’ün ikinci çeyreğinde buluşacak.

Yorumlar