STATION ASTON MARTIN SADECE 3 ADET ÜRETİLDİ
30 Nisan 2017

İngilizlerin asil markası Aston Martin 1996 yılında 3 adet V8 Sportsman Estate Car üretti. Üç kapılı station wagon karoserli otomobilden biri açık arttırmayla satışa sunulacak.
STATION ASTON MARTIN SADECE 3 ADET ÜRETİLDİ

Aston Martin V8 Sportsman Estate Car’dan sadece 3 adet üretildi. 1996 yılından bu 3 araçtan biri Londra’da Bonhams tarafından açık arttırma yoluyla satışa sunulacak. Aston Martin’in 3 adet ürettiği otomobilin ikisini İsviçreli iki kardeş özel istek üzerine sipariş etmişti. Sipariş üzerine özel olarak üretilen bu iki otomobilden biri açık arttırmayla yeni sahibine ulaşacak.

Üç kapılı station wagon karoserli Aston martin’in motor kaputunun altında 5,3 litre hacimli bir V8 görev yapıyor. Dört supaplı motor 335 HP güç üretirken araç 0-100 km/s hızlanmasını 7 saniyenin altında tamamlıyor ve 258 km/s maksimum hıza ulaşıyor.

Aradan geçen süre içerisinde Fransız bir koleksiyoncuya satılan araç, koleksiyoncunun ölmesiyle 2014 yılında açık arttırma yoluyla satıldı. Aston Martin Works aracı baştan aşağı restore ederken kullanma kılavuzu dahil bütün evraklarını tamamladı. Gerek karoser, gerekse de mekanik açıdan kusursuz bir durumda olan araç için 360.000 ile 410.000 Euro arasında bir satış fiyatı öngörülüyor.

Yorumlar