SKODA’NIN SUV ATAĞININ SON HALKASI: KAROQ
21 Mayıs 2018

Skoda’nın SUV atağının yeni temsilcisi olan Karoq, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yaptı. Karoq, 1.6 litre dizel motorun yanı sıra 1.0 ve 1.5 lt benzinli motorla sunuluyor.
SKODA’NIN SUV ATAĞININ SON HALKASI: KAROQ

Skoda markasının satışa sunduğundan bu yana kısa zamanda büyük beğeni toplayan Kodiaq ile başlayan SUV atağının devamı niteliğindeki Karoq, markanın segmentteki başarısını bir adım daha ileriye taşıdı. Markanın kompakt SUV segmentinde daha güçlü olmasını sağlayan Karoq, 121 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Araç 4.382 mm uzunluğa, 1.841 mm genişliğe ve 1.605 mm yüksekliğe sahip. Böylelikle iç mekanda arka koltuktakilere 69 mm’lik bir diz mesafesi sunuluyor. 2.638 mm’lik uzun dingil mesafesi (dört tekerlekten çekişli versiyonda 2.630 mm) Karoq’a yolda konforlu bir sürüş sağlarken, iç mekanın da cömertçe şekillendirilmesine olanak tanımış. Karoq’un 521 litrelik bagaj kapasitesi, arka koltukların yatırılmasıyla 1.630 litreye yükseliyor. Üç bağımsız arka koltuktan oluşan “VarioFlex” sistemi, tüm koltukların tamamen çıkarılmasına olanak tanıyor. Böylelikle Karoq, 1.810 litre bagaj hacmine sahip bir araca dönüşüyor.

Skoda Karoq, Türkiye’de ikisi benzinli ve biri dizel olmak üzere toplam üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Benzinli motorlar 1.0 lt (115 PS) ve 1.5 lt (150 PS) seçeneklerinden oluşurken, dizel motor olarak ise 115 PS üreten dizel ünite yer alıyor. 1.0 litre benzinli ve 1.6 litre dizel motor seçeneklerini, 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG otomatik vites kutusu ile satın almak mümkün. Bununla birlikte 1.5 lt TSI benzinli motor, DSG otomatik şanzımanla eşleştirildi ve düşük yakıt tüketimi için silindir kapama teknolojisiyle donatıldı. Bu sistem, fazla güç gerektirmeyen durumlarda silindirlerin yarısını kapatıyor. Bunun yanında tüm motor seçeneklerinde start-stop ve fren enerjisi geri kazamın teknolojileri de mevcut.

Yorumlar