SKODA, 20 MILYONUNCU ARACINI ÜRETTİ
13 Ekim 2017

Çek üreticinin 20 milyonuncu aracı markanın en son yeniliği olan Karoq oldu.
SKODA, 20 MILYONUNCU ARACINI ÜRETTİ

Otomobil üretimine 1905 yılında Laurin & Klement markasıyla başlayan Çek üretici Skoda, 20 milyonuncu aracını da banttan indirdi. Skoda Auto'nun Kvasiny tesisinde üretilen 20 milyonuncu araç 2018 yılında Türkiye'de de satışına başlanacak SUV'u Karoq oldu.

Dünyanın halen faaliyette olan en eski otomobil üreticilerinden biri olan Skoda, otomobil üretimine Laurin & Klement markasıyla 1905 yılında Mlada Boleslav'da başlamıştı. İlk modelleri olan "Voiturette A", bizzat şirket kurucuları Laurin ve Klement tarafından geliştirilmişti. Bu tarihten günümüze kadar 20 milyon adet otomobil üretimi gerçekleştiren Skoda, 2025 Stratejisi ile tüm model yelpazesinde elektriklendirilmiş versiyonlar ya da tamamen elektrikli modeller sunmayı amaçlıyor. Skoda, bu hedefine ilişkin ipuçlarını, geçtiğimiz günlerde Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergilediği "Vision E" konseptiyle vermişti.

Dünya çapında 8 ülkede ve toplam 15 tesiste üretim yapan Skoda, böylelikle üretim kapasitesini de sürekli ileri taşıdı. Skoda gelecek stratejisini aralarında 20 milyonuncu araç olarak bantlardan indirilen Karoq'un da bulunduğu SUV atağıyla taçlandırmayı hedefliyor. 

Yorumlar