SEAT KOLTUKLARININ 5 ZORLU TESTİ
12 Kasım 2018

Seat mühendisleri, otomobil koltuklarını, üretim öncesi dayanıklılık ve konfor seviyesi analizi için birçok zorlu testten geçiriyor.
SEAT KOLTUKLARININ 5 ZORLU TESTİ

Seat otomobil koltuklarının, binlerce kilometre sürüşe veya yüksek sıcaklık kontrastlarına maruz kaldıktan sonra bile konforlarını ve sağlamlıklarını korumaları tesadüf değil. SEAT Teknik Merkezi’ndeki mühendisler, üretim başlamadan çok önce koltukları birçok testten geçiriyor.

Farklı boylara ve beden yapılarına sahip erkekler ve kadınlardan oluşan profesyonel bir test ekibi, bir hafta boyunca araca 6 bin defa girip çıkıyor. Her test personeli, bir koltuğun beş yıl boyunca dayandığı etkileri canlandırmak için bu işlemi günde 700 kere yapıyor. Test personeli arka ceplerinde metal düğmeli veya sert dikişli kot pantolon giyerek koltuğa otuyor.

Bir başka test ise bir koltukta çok sayıda sürtünme hareketinin uygulanmasından oluşuyor. Bu test ile laboratuvar ortamında, 3 hafta boyunca bir makine günün 24 saati 22 bin sürtünme döngüsü gerçekleştirerek, 100 kg üzerinde ağırlığa sahip bir kişinin günlük hareketlerini canlandırıyor.

Bir araç, engebeli yüzeylerdeki sürüş koşullarını canlandırmak için bir kabinde şiddetli olarak sarsılıyor. 225 saat boyunca süren bu test, aracın 300 bin km mesafeye kadar normal kullanımını canlandırılıyor. Test, sırasında araç 80 °C ila -35 °C arasında değişen sıcaklıklara maruz bırakılıyor.

Ortam sıcaklığının -20 °C olduğu bir salonda, bir mühendis SEAT Arona’nın ısıtmalı koltuğunun performansını değerlendiriyor. Konforlu bir sıcaklığa 3 dakika içinde ulaşıldığını doğrulamak için termografik kamera kullanıyor. 15 dakika sonra, 40 °C sıcaklığa ulaşılıyor.

Yorumlar