SANDERO’YA EASY-R YARI OTOMATİK ŞANZIMAN
09 Mayıs 2016

Dacia, Easy-R yarı otomatik şanzımanlı Sandero Stepway modelini 46 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.
SANDERO’YA EASY-R YARI OTOMATİK ŞANZIMAN

Dacia, Easy-R adındaki yarı otomatik şanzımanı ilk kez Sandero Stepway ile Türkiye’de satışa sunuyor. Benzinli 0.9 Turbo 90 HP ve 1.5dCi 90 HP dizel motorlarla birlikte pazara sunulan Easy-R şanzıman konfor ve ekonomiyi bir araya getiriyor. Her biri 90 HP olan motorlar benzinlide 140 Nm ve dizelde ise 220 Nm tork üretiyor. Stop & Start sistemi ile birlikte karma parkurdaki yakıt tüketimi 3,8 lt/100km (dizel), 5,1 lt/100km (benzinli) düzeyinde bulunuyor. CO2 emisyonu ise 114 g/km (benzinli) ve 98 g/km (dizel).

Easy-R yarı otomatik şanzıman iki farklı sürüş moduna sahip: ‘Drive’ ve ‘Manuel’. ‘Drive’ modunda bilgisayar mevcut sürüş koşulları ışığında vites değişimini kontrol ediyor. Vites değişiklikleri motor devri, araç hızı, sürüş stili vb. verilere göre ayarlanıyor. ‘Manuel’ modda ise sürücü vites değişikliklerini tamamen kendisi kontrol altında tutuyor.

Dacia markası 2004 yılında Türkiye’de ilk modelinin lansmanıyla birlikte pazarda her yıl giderek güçlendi. 2015 yılını toplam pazarda yüzde 4,6 Pazar payı ile tamamlayan Dacia, marka sıralamasında 8. sırada yer aldı. Dacia markası eksiksiz ürün gamı ile akıllı alışverişi tercih eden müşterilerin tercihi olmaya devam ediyor. Dacia 2015 yılında Türkiye’nin en çok satılan 4x4 markası oldu. Duster ve Lodgy modelleri geçen yılı segmentlerinde lider konumda tamamladı.

Yorumlar