S-SERİSİ’NE MAKYAJ YOLDA
27 Mayıs 2017

Mercedes, 2013 yılında tanıttığı W222 kasa kodlu S-Serisi makyajlıyor.
S-SERİSİ’NE MAKYAJ YOLDA

Makyajlı S-Serisi sonbaharda satışa sunulacak. Şangay Otomobil Fuarında sergilenen makyajlı S-Serisi için ön siparişler başladı bile.Tamamen yeni bir S-Serisi söz konusu olmasa da, kapsamlı bir değişim olduğu kesin. Makyaj kapsamında ele alınan en önemli yeniliklerden birini motorlar oluşturuyor. Bunun dışında otonom sürüşe yönelik bir dizi yenilikler yapılırken yine makyajla birlikte daha fazla konfor ve yaşam alanında daha fazla keyif sunuluyor.

Hemen her yeni otomobil tanıtımında duyulan bir klişe: çok daha sportif. Otomobil sektöründe vaat edilen sportiflik 1. Ligde yok! Neyse ki yeni S-Serisi’nde böyle bir söylem söz konusu değil. En azından tanıtımda ifade edilmedi. Her ne kadar bir amiral gemisi söz konusu olsa da ön koltuklarda sürücüyü sürüşe motive eden bir sportif söz konusu. Ancak arka koltuklarda durum biraz daha farklı. Amiral gemisinin arka koltuğuna oturan herkes; konfor, keyif ve rahatlık gibi kavramlarla doğrudan yüzleşiyor. Geniş yaşam alanı, kaliteli malzemeler ve lüks bir ambiyans.

Dış tasarımdaki küçük dokunuşlar dışında makyajla birlikte devreye alınan yeni LED aydınlatma birimleri dikkat çekiyor. İç mekanda da dokunuşlar söz konusu. İki adet 12,3 inçlik devasa ekran tek bir cam panel altında toplanırken yeni direksiyon simidi ve yeni touchpad kullanım kolaylığını destekliyor.

Ancak makyajın en önemli etkisi motor kaputunun altında kendini hissettiriyor. Güncel motorlar performans ve yakıt tüketimi anlamında optimize edilirken devreye tamamen yeni bir altı silindirli motor alındı. Alışagelmiş turbo besleme dışında bu motorda elektrikli bir turbo daha bulunuyor. 48 volt ile beslenen motorun plug-in hybrid sistemi 50 km menzile ulaşabiliyor. Benzinli motor için 408 HP güç ve 500 Nm tork öngörülüyor.

Mercedes bunun dışında makyajlı S-Serisi’nde sürücünün hayatını kolaylaştıran ve sürüş güvenliğini tesis eden; aktif şerit değiştirme, aktif mesafe takip sistemi, aktif direksiyon yönlendirmesi, aktif fren yardımcısı, trafik levhası tanımlama sistemi ve park yardımcısı gibi bir dizi elektronik sürüş destek sistemi sunuyor ve böylece otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım daha atıyor. 

Yorumlar