RENAULT SYMBIOZ ILE OTONOM SÜRÜŞ
20 Ocak 2018

Renault, Symbioz adındaki konsept otomobiliyle otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım atıyor.
RENAULT SYMBIOZ ILE OTONOM SÜRÜŞ

Renault otonom sürüş özelliğine sahip spor konsepti Symbioz ile geleceğe ışık tutuyor. Yenilikçi bir konsept olsa da Symbioz tasarımıyla bir Renalt olduğumu hemen hissettiriyor.

Renault SYMBIOZ markanın kısa vadeli 2023 vizyonunu vurguluyor. SYMBIOZ ‘mind-off’ teknolojisi ile sürücüyü tüm dinamik sürüş görevlerinden kurtarıyor. Sürücünün sürüşle ilgili sorumluluklarını azaltan SYMBIOZ ani gelişen durumlarda sürüşe müdahale ediyor. Sadece otonom sürüş noktasında önemli sorumluluklar üstlenmekle kalmayan SYMBIOZ aynı zamanda konfor noktasında da sürücüsünün hayatını kolaylaştıran özelliklere sahip. Yolculuk evden başlıyor ve yolcunun kişisel ajandası evdeki TV'de gösteriliyor, akıllı telefon, tablet veya PC aracılığıyla güncelleniyor ve otomobil ile ev arasında paylaşım sağlanıyor. Ayrılmadan on beş dakika önce otomobille ve yolculukla ilgili tüm bilgiler (şarj seviyesi, akünün kalan şarjıyla gidilebilecek mesafe, trafik ve hava durumu) gösterilebiliyor. “Mind off” sürüşün en uç noktasını gösteren ve Ubisoft tarafından tasarlanan sanal gerçeklik deneyimi, otomobil otonom sürüş modunda iken sürücünün arkasına yaslanıp rahatlamasına olanak tanıyor.

SYMBIOZ 4,92 metre uzunluğunda, 1,92 metre genişliğinde ve 1,44 metre yüksekliğinde. Dört adet elektromotordan oluşan 4CONTROL sistemi toplam anlık olarak 500 kW güç ve 660 Nm’lik tork (360 kW ve 550 Nm sürekli) üretiyor. SYMBIOZ 0’dan 100 km/s’ye 6 saniyede çıkıyor. 72 kWh’lik batarya isteğe bağlı olarak 100 kWh'lik alternatif bir bataryayla değiştirilebiliyor. 

Yorumlar