RENAULT PİKAP PAZARINA GİRİYOR
30 Haziran 2016

Fransız üretici Alaskan ile Latin Amerika’da pikap pazarına giriyor.
RENAULT PİKAP PAZARINA GİRİYOR

Renault, pick-up segmentine taptaze bir soluk getiren ve enerjik ön tasarımıyla göz kamaştıran bir tonluk Alaskan’ı gün yüzüne çıkarıyor. Hem sağlam hem de konforlu olan Alaskan en son teknoloji ürünü sağlam bir şasi ile sıra dışı bir sürüş konforu sunuyor. Profesyonel müşterilerin gereksinimlerini karşılamanın dışında hem keyif hem de günlük kullanıma son derece uygun.

Renault, Latin Amerika ve Afrika pazarlarında sahip olduğu güçlü pozisyonlara ek olarak hafif ticari araçlar konusunda üst düzey bölgesel oyuncu olmaktan çıkıp üst düzey bir global oyuncu haline gelme yolunda emin adımlarla ilerliyor. 18 yıldır Avrupa’nın bir numaralı hafif ticari markası unvanıyla ve hem Güney Amerika’da hem de Afrika’da güçlü konumuyla Renault Grubu üç tesiste üretilecek olan Alaskan ile birlikte adeta vites yükseltiyor.

Alaskan gücünü Renault’nun kendini çoktan kanıtlamış olan dört silindirli, çift turbolu dizel motorundan alıyor. 160 ve 190 HP güç alternatiflerine sahip olan bu motor Renault Master serisinde de kullanılıyor: motor yüksek performans ile yakıt verimliliğini aynı potada eritme iddiasında. Motorun gücü altı vitesli manuel veya yedi vitesli otomatik şanzımanla tekerleklere aktarılırken; arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş modları bulunuyor.

Alaskan, Renault’nun uzun süredir varlığını sürdürdüğü Latin Amerikalı pick-up pazarlarında lanse ediliyor. Araç ilk kez, ilk gösteriminin gerçekleştirildiği Kolombiya’da satışa sunulacak.

Yorumlar