RENAULT GRUBU’NDAN BİR REKOR DAHA
17 Temmuz 2016

Renault Grubu, 2015’in ilk yarısına göre yüzde 13,4’lük artışla toplam 1 milyon 567 bin 720 adet satış gerçekleştirdi.
RENAULT GRUBU’NDAN BİR REKOR DAHA

Renault ile Dacia markaları için 6 aylık dönem içinde yepyeni bir dünya rekoruna imza attı. Grubun Avrupa’daki satışları yüzde 14 artarak yenilenen modellerin başarısı sayesinde pazardan daha iyi bir performans sergiledi (+yüzde 9.6). Gurubun Avrupa dışındaki satışları ise Afrika, Ortadoğu, Hindistan Bölgesindeki ivme ile birlikte yüzde 12,5 oranında arttı. Tüm bölgelerdeki satışlar söz konusu pazarlardan daha hızlı büyüdü.

Renault Grubu’nun büyümesi, yıl boyunca devam eden pek çok yeni lansmanla devam ediyor olacak. Türkiye’de ise Renault Grubu 79 bin 268 adet satış rakamı ile yüzde 1.4 büyüyen pazarda satışlarını yüzde 16.8 oranında artırdı ve toplam pazarda 2,4 puan artış kaydetti.

Avrupa’da Gurubun satışları pazara oranla daha hızlı bir büyüme kaydetti. Diğer bir deyişle, yüzde 9,6 oranında büyüyen pazarda yüzde 14’lük büyüme gerçekleşti. Bu da, yılın ilk yarısında 968 bin 603 adetlik araç satışı anlamına geliyor. Grup’un Avrupa’daki pazar payı yüzde 10.6’ya yükseldi. Renault markası Kadjar, Espace, Talisman ve Yeni Megane ile birlikte yenilenen ürün gamı sayesinde yüzde 15.6’lık büyüme gerçekleştirdi. Clio 4 Avrupa’nın en çok satan ikinci modeli durumunda. Captur ise Avrupa’da kendi sınıfında lider crossover pozisyonunda. Elektrikli otomobil pazarında ise Renault’nun pazar payı yüzde 27’ye erişti. ZOE’nin satışları yüzde 40 oranında artış kaydetti.

Dacia’nın satışları ise yüzde 9 yükseldi. Marka, yılın ilk yarısında yeni bir satış rekoru kırdı.

Fransa’da ise Grup’un pazar payı 0.5 puanlık artışla yüzde 27.4’e erişti. Başka bir deyişle, yüzde 9 oranında büyüyen pazarda satışlar yüzde 11,2 arttı. Grup, yılın altı aylık döneminde 361 bin 670 adet araç satışı gerçekleştirdi. Grup modellerinin 4’ü pazarın en çok satan İlk 10 binek otomobili arasında yer alırken, Clio 4 pazar lideri oldu.

Yorumlar