RENAULT GRUBU YENİ STRATEJİK PLANINI AÇIKLADI
07 Ekim 2017

Renault Grubu, 2017-2022 yıllarını kapsayan 6 yıllık kalkınma planını açıkladı. Hedefler oldukça iddialı.
RENAULT GRUBU YENİ STRATEJİK PLANINI AÇIKLADI

Renault Grubu, rekor sonuçlara dayanan yeni stratejik planı Drive the Future 2017-2022 kapsamında, önümüzdeki 6 yıl boyunca Ar-Ge’ye 18 milyar Avro’luk yatırım yapmayı, 5 milyondan fazla araç satışı gerçekleştirmeyi, 70 milyar Avro’nun üzerinde yıllık gelir, %5’lik büyüme ile %7’den fazla işletme marjı ve her yıl pozitif nakit akışı elde etmeyi hedefliyor.  

Renault Grubu, altı yıllık yeni planı Drive The Future’ı açıkladı. Renault Grubu’nun herkes için, bugün ve yarın sürdürülebilir hareketlilik vizyonuna uygun olan Drive The Future planı, bu altı yıl boyunca şirketin 70 milyar Avro’nun üzerinde yıllık gelir, %5’lik büyüme ile %7’den fazla işletme marjı ve her yıl pozitif nakit akışı elde etmesini sağlayacak. Bu plan kapsamında önümüzdeki 6 yıl boyunca Ar-Ge’ye 18 milyar Avro’luk yatırım yapacak olan Renault Grubu, toplamda 12 elektrikli araç modeliyle elektrikli araç kategorisinde liderliği hedefliyor.

Drive The Future planı kapsamında Renault Grubu; hafif ticari araç ve yeni sıfır emisyonlu elektrikli araçlar da dahil olmak üzere, ürün yelpazesini genişletmesi ve başarısını küresel satış ağına dayandırması sebebiyle, 2016 yılında gerçekleşen 3.47 milyon birim araç satışına kıyasla, önümüzdeki 6 yıl boyunca araç satışlarının @’tan fazla bir büyümeyle 5 milyonun üzerinde olacağını tahmin ediyor. Planın ayrıca finansal disiplini ve maliyet etkinliği korurken Ar-Ge’ye ve dünyanın en büyük otomotiv ittifakı olan Renault-Nissan-Mitsubishi olmak üzere küresel ölçek ekonomilerine de kaldıraç etkisi yaratması bekleniyor.

Yorumlar