PSA GRUBU, 300.000’İNCİ PURETECH ÜÇ SİLİNDİRLİ TURBO BENZİNLİ MOTORU ÜRETTİ
25 Mart 2016

PSA Grubu’na bağlı “Française de Mécanique” tesisi 300.000’inci ‘2015 Yılın Motoru’ seçilen PureTech üç silindirli turbo benzinli motoru üretti.
PSA GRUBU, 300.000’İNCİ PURETECH ÜÇ SİLİNDİRLİ TURBO BENZİNLİ MOTORU ÜRETTİ

Türkiye’de Peugeot 208, 308 ve 2008 modellerinde kullanılan motor, yüksek yakıt verimliliği ile dikkat çekiyor. Benzer güçteki 4 silindirli motorlar ile karşılaştırıldığında PureTech üç silindirli turbo benzinli motor ortalama yakıt tüketimini ve CO2 egzoz gazı emisyonunu yüzde 18 oranında düşürüyor. Küçük ve hafif yapısıyla da farkını ortaya koyan PureTech motorlar sınıfındaki diğer motorlara oranla çok daha üst seviyede bir sürüş keyfi ve performans vaat ediyor.

Haziran 2015’te 1,0 – 1,4 litre kategorisinde ‘Yılın Motoru’ seçilen PureTech üç silindirli turbo benzinli motor bünyesinde barındırdığı yüksek teknoloji ve sunmuş olduğu yüksek performans ile öne çıkarken, Mart 2014’te Française de Mécanique tesislerinde üretimine başlandı ve halen dört ekip tarafından haftada toplam 6.450 adet üretiliyor.

Motorun başarısını değerlendiren Avrupa Operasyon Direktörü Denis Martin “PureTech benzinli motorumuz, kullanıldığı modellerin başarısında önemli bir paya sahip. Performanslı ve ekonomik benzinli motorların  günümüzdeki trendi göz önüne alındığında üç silindirli motorumuzun ortaya koymuş olduğu performans, PSA’nın ve sahadaki ekiplerimizin pazar payını arttırmasında önemli bir rekabet avantajı sağlıyor” dedi.

Yorumlar