PORSCHE PANAMERA’YA İKİ YENİ VERSİYON
03 Kasım 2018

Porsche Panamera’nın yeni versiyonları Panamera GTS ve Panamera GTS Spor Turismo, çift turbo V8 motorları, spor şasileri ve geniş donanımlarıyla öne çıkıyor.
PORSCHE PANAMERA’YA İKİ YENİ VERSİYON

Porsche, Panamera ürün serisine son derece sportif iki model ekliyor. Dört litrelik güçlü V8 çift turbo şarjlı motorları 460 HP, üç odalı havalı süspansiyon gibi ilave dinamik şasi sistemleri ve kendine özgü tasarım unsurları ve donanımlarıyla Panamera GTS ve Panamera GTS Sport Turismo, benzersiz birer performans paketine sahip.

Yeni Panamera GTS modellerinin her ikisinde de bulunan, 460 HP güç ve 620 Nm tork üreten dört litrelik bir V8 motor, standart olarak sunulan spor egzoz sistemiyle birleşerek çarpıcı bir ses ve sürüş deneyimi sunuyor. Benzin parçacık filtresine sahip çift turbo beslemeli motor, bir önceki modele göre 20 HP daha fazla güç ve 100 Nm daha fazla tork üreterek, Sport Chrono paketiyle birlikte çalıştığında Panamera GTS ve Panamera GTS Sport Turismo’yu 0’dan saatte 100 km hıza yalnızca 4,1 saniyede taşıyor. Bu iki yeni modelin azami hızları ise sırasıyla saatte 292 ve 289 km. Motorun ürettiği gücü Porsche Çekiş Yönetimi (PTM) kontrolündeki dört tekerlekten çekiş sistemine aktaran sekiz ileri vitesli, çift kavramalı PDK şanzıman sayesinde, çekiş gücünde hiçbir kesinti hissedilmiyor. Bu sıra dışı performans sırasında tüketilen yakıt miktarı ise 100 km başına yalnızca 10,3 litre (Sport Turismo: 10,6 l/100 km), CO2 emisyonu ise 235 g/km (Sport Turismo: 242 g/km).

Panamera GTS modellerinin sportif başarısını yansıtmak üzere tasarlanan şasi sistemleri, sağladığı dinamizm ile göz dolduruyor. Otomobillerde standart olarak yer alan üç hava odası teknolojisiyle donatılmış adaptif havalı süspansiyon, esnek kontrol ve optimum yaylanma oranı sağlıyor. İki yeni GTS modelinde spor şasi yere 10 mm yakınlaştırılırken, Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi (PASM) sistemi de daha da sportif bir performans için modifiye edilmiş durumda. Bunun sonucu ise, yanal hareketlerde üst düzey dinamizm. Önde 390, arkada 365 milimetrelik geniş fren diskleri ise otomobillere üstün bir frenleme yeteneği kazandırıyor.

Yorumlar