PORSCHE GT3 TÜRKİYE’DE
04 Kasım 2017

Porsche, pist kullanımı için geliştirilen günlük kullanıma uygun GT3 modelini Pirelli işbirliği ile gerçekleştirilen Porsche Performance Day kapsamında lanse etti.
PORSCHE GT3 TÜRKİYE’DE

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 26 ülkenin dahil olduğu Porsche Orta ve Doğu Avrupa bölgesi (PCEE), müşterilerine ve medya mensuplarına yönelik ileri sürüş eğitimleri düzenlemek üzere İstanbul ’da hayata geçirdiği Porsche Driving Center’da Pirelli’nin desteğiyle düzenlenen Porsche Performance Day’de katılımcılar gün boyu Porsche ve Pirelli keyfini yaşadı. 

2015 yılında PCEE ve İstanbul Park arasında gerçekleştirilen işbirliğiyle, 3 milyon Euro’luk bir yatırımla hayata geçirilen Porsche Driving Center, bugüne kadar 26 farklı ülkenden 3500’den fazla kişiyi ağırladı. Porsche Sürüş Merkezi’nde daimi olarak 29 Porsche araç yer alıyor. Yaklaşık 4 milyon Euro değerindeki araç parkında 911 Carrera S, 911 Carrera 4S, 911 Targa 4S, 911 Turbo S, 718 Boxster, 718 Cayman, Panamera 4S, Panamera 4S Dizel, Panamera 4 E-Hybrid, Panamera Turbo ve Panamera Turbo S E-Hybrid modelleri bulunuyor. Ayrıca Türkiye’de de satışa sunulacak ve lansmanı gerçekleşen Yeni 911 GT3 de araç parkında yerini aldı.

Yeni 911 GT3 gündelik kullanım için yarış pistlerinde doğdu

Yarış otomobilleriyle aynı test pistinde geliştirilen ve aynı üretim bandında üretilen Porsche’nin motor sporları teknolojisi bir kez daha yola hazır bir spor otomobille buluştu. Yeni Porsche 911 GT3 arka kısmında 4,0 litre hacimli atmosferik bir motor görev yapıyor. 500 HP gücündeki motor 911 GT3 Cup yarış otomobilinde bulunan versiyonla hemen hemen aynı. Arka akstan yönlendirmeli ve hafif tasarımlı şasi de motor gücünü üst düzey sürüş dinamiklerine dönüştürmek için yeniden tasarlandı. 2,86 kg/hp güç-ağırlık oranı sayesinde yeni 911 GT3 de gerçek karakterini yarış pistinde ortaya çıkarıyor. 911 GT3 için uyarlanmış yedi vitesli ve çift kavramalı PDK şanzımanın standart olduğu bu iki koltuklu otomobil, deposu tam doluyken 1.430 kilogramağırlığa sahip ve 0’dan 100 km/h hıza 3,4 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin azami hızı ise 318 km/h. Safkan bir sürüş deneyimini tercih edenler için Porsche yeni 911 GT3’ün manuel, altı vitesli bir alternatifini de sunuyor. Manuel vitesli versiyon 0’dan 100 km/h hıza 3,9 saniyede ulaşıyor, azami hızı ise 320 km/h.

Terzi işi lastik; P Zero

Pirelli’nin Porsche Performance Day‘de kullandığı lastiklerinin önemli bir çoğunluğu en gelişmiş lastik teknolojisine sahip yeni P Zero lastikler. Pirelli’nin ilk olarak 30 yıl önce yollarla buluşturduğu ve performans, güvenirlik ve güvenlik özellikleriyle ön plana çıkan P Zero, performans, güvenilirlik ve güvenlikle ilgili artan talepleri karşılamanın yanı sıra, her araç modeline uygun ölçülerde lastik üretmek anlamına gelen Mükemmel Uyum-Perfect Fit stratejisini de güçlendiriyor.

Yorumlar