Porsche 911 Sally Special : Filmden gerçek hayata
15 Ağustos 2022

“Arabalar”daki karakter, Porsche 911 Sally Special ile sokaklara taşınıyor.
Porsche 911 Sally Special : Filmden gerçek hayata

 

 

 

 

Animasyon filmlerinin son yıllardaki örnekleri, izleyici kitlesini ufak yaş gruplarının ötesine taşıyor. Teknolojinin etkisiyle görsel bir şölene dönüşen beyaz perdedeki macera, biz otomobil tutkunları için 2006 yılında yeni bir boyuta geçmişti. Pixar Stüdyoları imzasını taşıyan “Arabalar” filmi, yaş ayırt etmeksizin gerek konusu gerekse yüzümüzü güldüren diyaloglarıyla hala akıllarda. Son olarak 2017 yılında üçüncü bölümüyle sinema salonlarındaki yerini alan serinin unutulmaz karakterlerinden birisi olan Sally, Porsche ile Pixar arasındaki ortaklık kapsamında gerçek bir versiyona ilham oldu. 996 kasa 911’in model alındığı Porsche 911 Sally Special projesine yansıtan proje, önümüzdeki günlerde açık artırma ile satışa sunulacak.

 

Son nesil Carrera GTS üzerine geliştirilen projeden sadece bir adet üreten Porsche, araçtan elde edilecek geliri Ukrayna’daki savaş sebebiyle mağdur olan sığınmacılar için özel bir fona aktaracak. 20 Ağustos’ta düzenlenecek etkinlikle satışa sunulacak olan modelde, filmdeki Sally karakterindeki temel detaylar kolaylıkla ayırt ediliyor. Özel olarak kullanılan mavi rengin yanı sıra jant setinin de 996 kasada kullanılan çizgileri taşıması keyifli detaylar arasında. Aracı satın olacak kişinin, güncel niteliklerde şekillenen ikinci bir jant setine de ücretsiz olarak sahip olacağını da belirtmekte fayda var.

 

911 Sally Special, kokpit detaylarında da filmden ince detaylar taşıyacak. Direksiyon üzerindeki sürüş modu düğmesinin üzerinde Şimşek McQueen’in unutulmaz repliği “Kachow! Mode” olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında ön konsolda versiyonun özel çıkartması, alüminyum eşik çıtaları ve koltukların yanlarında filmin logosu da yine özel parçalar arasında. 3.0 litrelik turbo altı silindirli motorun konumlandırıldığı model, standart GTS’te olduğu gibi 480 PS güce ve 570 Nm tork değerlerine sahip olacak. Sally Special’ın sahibi “Kachow!” diyerek 0’dan 100’e hızlanmasını 3,9 saniyede tamamlayabilir.

Yorumlar