POLESTAR PERFORMANSLI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR GELİŞTİRECEK
14 Temmuz 2017

Volvo Cars, markanın performans birimi olan Polestar’ın Volvo Cars çatısı altında tamamen bağımsız yeni bir yüksek performanslı elektrikli otomobil şirketi kuracağını açıkladı.
POLESTAR PERFORMANSLI ELEKTRİKLİ ARAÇLAR GELİŞTİRECEK

Volvo Cars, markanın gelişimini desteklemek için Volvo Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath'ın Polestar'da Genel Müdür pozisyonunu da üstleneceğini duyurdu. Thomas Ingenlath’u Polestar’da COO görevini üstlenecek olan Jonathan Goodman destekleyecek. Jonathan Goodman, Volvo Cars Kurumsal İletişimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini yürütüyordu.

Volvo Cars, 1996 yılından bu yana motorsporlarında birlikte çalıştığı Polestar Performance şirketinin yüzde 100'ünü Temmuz 2015'te satın almıştı, Polestar gelecekte Volvo logosu taşımayan Polestar markalı araçların yanı sıra Polestar Engineered markası altında farklı Volvo modelleri için çeşitli optimizasyon paketleri de geliştirip satışa sunacak.

Polestar, teknoloji ve mühendislik alanlarında Volvo Cars ile oluşturduğu sinerjilerinden ve Volvo ile olan bağlantısının getirisi olarak ölçek ekonomilerinden de önemli oranda yararlanacak. Söz konusu sinerjiler, dünyanın en iyi elektrikli yüksek performanslı otomobillerinin tasarlamasına, geliştirmesine ve üretilmesine olanak tanıyacak.

Polestar sonbaharda ürünleri, üretim süreçleri ve ticari planları ile ilgili daha ayrıntılı bilgi verecek.

Yorumlar